Tinerii din R.Moldova, care au cetățenia României, pot participa la programul prin care vor putea călători gratuit în Europa

  • 12 Iunie 2018 10:13
Tinerii din R.Moldova, care au cetățenia României, pot participa la programul prin care vor putea călători gratuit în Europa

Mii de tineri, care dețin cetățenia unui stat UE, vor putea călători gratuit în această vară printr-un program al Comisiei Europene care va fi lansat astăzi.

„Descoperă UE” – se adresează celor care au împlinit 18 ani și vor să viziteze țări din UE. Călătoriile vor avea loc, în special, cu trenul.

Începând de astăzi până pe 26 iunie tinerii din țările membre ale UE pot aplica la acest program. Trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie și naționalitatea unei țări din UE.

Cei care se înscriu trebuie să fie motivați să viziteze cel puțin un sit de patrimoniu cultural din Europa și să răspundă la un test despre patrimoniul cultural, despre tineret, dar și despre alegerile pentru Parlamentul European.

În această lună, Comisia Europeană va selecta până la 15.000 de tineri care vor beneficia de un permis de călătorie gratuit cu trenul în perioada iulie-septembrie. Va fi și o doua etapă a programului în toamnă, când vor fi acordate alte 5.000 de permise de călătorie.

Programul se încadrează în „Anul european al patrimoniului cultural”, iar bugetul alocat de Comisia Europeană este de 12 milioane de euro. 

Sursa: Radio România Iași

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău