Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse oferite de Bundestagul Germaniei

  • 27 Iunie 09:28
Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse oferite de Bundestagul Germaniei

Tinerii din Republica Moldova, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior, pot aplica la programul Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului Germaniei 2025. În cadrul programului, aceștia vor avea posibilitatea să activeze în cadrul biroului unui deputat german și vor cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale în politică, precum și vor acumula experiență practică privind activitatea parlamentară, transmite IPN.

Ambasada Germaniei la Chișinău menționează că, în cadrul acestui program, cu durata de 5 luni, bursierii pot frecventa în mod gratuit și prelegeri la universitățile din Berlin.

Cei care vor aplica trebuie să fie născuți după 1 martie 1995 și să posede cunoștințe foarte bune de limbă germană pentru a putea urma programul. Programul va dura de la 1 martie până la 31 iulie 2025. Participanții vor primi o bursă lunară. În mod suplimentar vor fi preluate și costurile de asigurare în caz de boală, accidente și de răspundere civilă pentru studenți.

În afară de aceasta se acordă cazare gratuită sau, în cazul în care candidatul decide cazarea pe cont propriu, se va oferi o contribuție lunară pentru aceste cheltuieli. Cheltuielile de călătorie tur-retur spre Berlin vor fi rambursate.

Informații detaliate despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare și cea de selectare, pot fi preluate de pe pagina web (în limba germană): http://www.bundestag.de/ips.

Dosarul complet urmează a fi expediat până la 31 iulie 2024 prin e-mail la adresa [email protected] într-un document PDF sau ZIP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău