Tinerii din Republica Moldova au obținut un număr record de premii la un concurs internațional de robotică

  • 03 Iulie 20:21
Tinerii din Republica Moldova au obținut un număr record de premii la un concurs internațional de robotică

Echipa de robotică din Republica Moldova „RoboRangers” a obținut rezultate remarcabile la concursul FIRST LEGO League Florida Invitational, care a reunit echipe de robotică de top din întreaga lume. Reprezentanții țării noastre au fost unicii care au reușit să câștige un număr record de trei premii, transmite MOLDPRES. 

Astfel, echipa din Republica Moldova s-a clasat pe locul III la proba „Performanța Robotului”. Premiul recunoaște performanțele tehnice și abilitățile de programare și operare a roboților construiți de către echipele participante.

De asemenea, antrenorul echipei, Florin Cazac, a fost distins cu premiul „Mentor Award”. Acest premiu este acordat antrenorului care se evidențiază prin leadership exemplar și prin ghidarea eficientă a echipei sale, recunoscând contribuția esențială a antrenorului în dezvoltarea și succesul echipei, nu doar în ceea ce privește performanța tehnică, ci și în promovarea valorilor de bază ale competiției FIRST LEGO League.

Totodată, echipa „RoboRangers”, compusă din David Bragarenco, Cristian Andrieș, Ion Pavelescu, Vladimir Corduneanu, Mihai Marandici și Cristian Romanciuc, a reușit să obțină și distincția „Finalist Award”.

Concursul FIRST LEGO League Florida Invitational s-a desfășurat în perioada 19-22 iunie în Daytona Beach, Florida.

În luna martie curent, echipa „RoboRangers” a fost desemnată campioană a Concursului Național FIRST LEGO League Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Arhivă Radio Chișinău