Tineri din regiunile țării au participat la un concurs al planurilor de afaceri agricole

  • 26 Noiembrie 2020 15:30
Tineri din regiunile țării au participat la un concurs al planurilor de afaceri agricole

Patruzeci de tineri din toate regiunile țării au participat la competiția planurilor de afaceri în sectorul agricol, desfășurată de ”Asociația pentru Promovarea Antreprenorialului” (APA) în cadrul inițiativei "Activități și metode educaționale inovative pentru tinerii din regiuni", implementată cu suportul Proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Agricultură Performantă în Moldova (USAID/APM), transmite MOLDPRES.

Ca urmare, potrivit sursei citate, trei tineri din cei 40 de concurenți s-au ales cu câte un laptop, care îi va ajuta în dezvoltarea afacerilor lor. Alți cinci tineri au fost apreciați cu mențiuni pentru ideile de afaceri agricole expuse.

Potrivit APA, concursul planurilor de afaceri a fost precedat de un program complex de instruire în domeniul antreprenorialului agricol, derulat pe parcursul a nouă luni ale anului curent, la care au participat peste 240 de tineri. Totodată, din rândul participanților la instruiri au fost selectați 51 tineri, care au fost ghidați de agenți economici care gestionează afaceri în sectorul agricol, împărtășind cunoștințele și experiența lor în dezvoltarea afacerilor, atragerea investițiilor, creșterea competitivității produselor.

„La elaborarea planurilor de afaceri, tinerii s-au bazat în mare parte pe cunoștințele acumulate în procesul instruirilor organizate de APA în cadrul Proiectului "Activități și metode educaționale inovative pentru tinerii din regiuni", demonstrând cunoștințe în tehnologiile de cultivare a produselor agricole, prelucrarea, ambalarea și comercializarea acestora”, a explicat Ludmila Duca, președintele Comisiei de concurs.

Scopul proiectului "Activități și metode educaționale inovative pentru tinerii din regiuni" a constat în stimularea spiritului antreprenorial. În cadrul conferinței de totalizare a programului, tinerii au apreciat oportunitatea oferită de a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și motivația de inițiere a afacerilor în comunitățile lor, exprimând-și certitudinea că astfel vor contribui la dezvoltarea zonelor rurale.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova își propune în perioada 2016-2021 să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol pentru a impulsiona creșterea economică și schimbările în localitățile rurale, sporind bunăstarea locuitorilor țării noastre. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul APM, împreună cu antreprenorii agricoli, Asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare și alți parteneri, contribuie la majorarea profitabilității fiecărui hectar de teren agricol, creșterea calității și productivității produselor cultivate, sporirea vânzărilor pe piața locală și internațională și încurajarea parteneriatelor în sectorul agricol.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sat
17
Sun
17
Mon
18
Tue
19
Wed
14

Curs oficial BNM 14 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3937 -0.1393
USD 17.7253 -0.0353
RON 4.3418 -0.0295
UAH 0.6416 -0.0007
RUB 0.2382 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău