Tineri din R. Moldova vor beneficia de granturi pentru proiecte digitale în agricultură

  • 27 Martie 12:28
Tineri din R. Moldova vor beneficia de granturi pentru proiecte digitale în agricultură

Tineri din Republica Moldova vor putea beneficia de granturi pentru transformarea digitală a sectorului agroindustrial. Termenul limită de aplicare a dosarelor de participare este 31 iulie 2023, transmite MOLDPRES.

Scopul este de a susține inițiativele de implicare a tinerilor în activități de transformare digitală a agriculturii cu valoare adăugată, sectorului vitivinicol și al turismului prin parteneriate între instituțiile de învățământ și companiile private.

Activitățile finanțate prin granturi vor fi planificate pentru o perioadă de maximum 24 de luni și pot include, dar nu se limitează la: promovarea și diseminarea transformării digitale în sectoarele țintă; crearea cluburilor AgTech pentru tineri, cursuri profesionale scurte, în parteneriat cu companiile private din sector; organizarea vizitelor de studii la companiile care implementează instrumente și tehnologii digitale în activitatea lor; dezvoltarea platformelor digitale de instruire pentru specialitățile, meseriile și sectoarele țintă etc.

Granturile vor fi oferite prin Proiectul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova. Proiectul anticipează acordarea granturilor în valoare totală de circa 7.500.000 de lei (375 mii de euro) pentru o perioadă de maxim 24 de luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
20
Fri
21
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău