Tinere femei și fete din Cimișlia, susținute pentru a se integra mai ușor pe piața muncii

  • 10 Iulie 2023 11:14
Tinere femei și fete din Cimișlia, susținute pentru a se integra mai ușor pe piața muncii

Asociația Obștească „Pro-Cimișlia” a organizat ieri, în incinta Bibliotecii publice orășenești “Mihai Eminescu” din oraș, primul atelier privind egalitatea de gen și integrarea pe piața muncii din perspectiva dreptului social, inclusiv a serviciilor de sprijin și formare disponibile în procesul de încadrare în câmpul muncii pentru tinerele femei și fete din localitate, transmite MOLDPRES.

La atelier au participat mai multe femei tinere și fete din localitățile raionului, care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă și necesită suport și ghidare cu scopul de a îmbrățișa noi oportunități de carieră pentru creșterea și incluziunea lor profesională, socială și economică.

În cursul atelierului, participantele au fost instruite și îndrumate de experți în ceea ce privește avantajele încadrării în câmpul muncii, cunoașterea drepturilor și responsabilităților aferente. Totodată, fetele și femeile au fost învățate în mod practic cum să elaboreze un CV, să se pregătească pentru interviul de angajare și să negocieze oferta salarială. „În timp ce mamele participau la instruire, copiii acestora s-au aflat într-un spațiu sigur de la bibliotecă — „Mama și copilul”, reabilitat și dotat cu mobilier în cadrul aceluiași proiect”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Proiectul „Oportunități mai bune pentru fetele și tinerele femei fără educație, formare și angajare – Inițiativa de Incluziune a Femeilor NEET” este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de AO “Pro Cimișlia” în parteneriat cu Primăria orașului și Biblioteca publică orășenească “Mihai Eminescu”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău