Tina Turner a dezvăluit în memoriile sale cum dragostea a salvat-o de la moarte

  • 28 Noiembrie 2018 19:45
Tina Turner a dezvăluit în memoriile sale cum dragostea a salvat-o de la moarte

Celebra cântăreață Tina Turner, care a împlinit marți 79 de ani, povestește în memoriile sale că atunci când a aflat că are cancer s-a gândit să recurgă la sinuciderea asistată, relatează online ABC, potrivit Agerpres.

Legendara și plină de energie Tina Turner a mărturisit în cartea sa biografică "My Love Story" că în 2016 a fost pe punctul de a recurge la eutanasie.

Totul a început în cea mai fericită zi a vieții sale. Artista care a suferit timp de mulți ani de pe urma abuzurilor fizice și psihice din partea fostului sau partener, Ike Turner, și-a refăcut viața sentimentală și s-a căsătorit pe 19 iulie 2013 cu producătorul muzical Erwin Bach.

"În timpul ceremoniei mi-am dat seama că nu mă simt bine", povestește artista, care după trei luni avea dureri atât de mari care au lăsat-o semi-paralizată și a avut nevoie de spitalizare.

După mai multe analize medicii i-au găsit diagnosticul: rinichii săi funcționau doar la capacitatea de 35 la sută. Tina Turner a reacționat în cel mai rău posibil (cel mai prostesc, spune ea în carte) înlocuind medicația cu un tratament homeopatic, ceea ce i-a agravat starea.

Ulterior, medicii și-au dat seama că starea rinichilor ei se agravase, ajungând să funcționeze doar la 20 la sută din capacitate și au adăugat un nou diagnostic: cancer intestinal. Foarte curând starea de sănătate a cântăreței s-a deteriorat: nu se mai putea hrăni și nici mișca. A fost în acel moment când Tina Turner a decis să opteze pentru eutanasie, o practică legală în Elveția, unde trăiește de peste două decenii.

La începutul anului 2016, artista s-a înscris pe lista organizației Exit, care sprijină sinuciderea asistată, așteptând să-i vină rândul. Însă după câteva zile, dragostea a salvat-o pe Tina. "Soțul meu mi-a spus că nu vrea să mă piardă, că nu vrea altă femeie și nici altă viață", scrie ea în memoriile sale.

Soțul ei i-a mărturisit că vrea să-i dea unul dintre rinichii lui. Un an mai târziu, în aprilie 2017, transplantul a fost realizat cu succes.

În prezent, nenorocirile nu au ocolit-o pe artistă: vara aceasta ea și-a pierdut fiul cel mare, care s-a sinucis.

Dar sănătatea ei este mai bună ca oricând (cum i-a povestit lui Oprah Winfrey într-un interviu recent). Pe lângă publicarea memoriilor sale, Tina are în vedere un alt mare proiect: un musical despre viața ei, care va fi lansat pe Broadway în toamna anului viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău