Timpul: Unioniștii nu aveau nevoie de aceste alegeri acum (Revista presei)

  • 20 Aprilie 2018 10:22
Timpul: Unioniștii nu aveau nevoie de aceste alegeri acum (Revista presei)

Revista presei - 20 aprilie 2018.

Nemulțumit de demersul unui europarlamentar, Andrian Candu îl acuză că ar șantaja la Bruxelles acordarea finanțării pentru RM, scrie Ziarul de Gardă. Eurodeputatul român Cristian Dan Preda este acuzat de președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, că ar încerca să manipuleze, că ar promova unele interese politice ale partidelor de opoziție, inclusiv din R. Moldova, și că încearca să influențeze la Chișinău sau Bruxelles acordarea asistenței financiare pentru R. Moldova. Replica lui Andrian Candu vine după ce Cristian Preda a cerut recent în Parlamentul European adoptarea unei rezoluții care să impună noi condiționalități pentru acordarea de către UE a ajutorului macrofinanciar de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova. Rezoluția, inițiată încă în toamna anului trecut, a eșuat însă, deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European. Preda a explicat ulterior, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că „sub presiunea dlui Plahotniuc, se încearcă evitarea unei poziții a Parlamentului European peste Republica Moldova”. 

Niciun candidat la funcția de primar de Chișinău pentru alegerile locale din 20 mai nu e pe placul liderului PCRM, Vladimir Voronin, scrie ziarul Adevărul. Chiar și în aceste condiții, comuniștii nu văd sensul participării lor în acest scrutin, motiv pentru care îl vor boicota. În plus, fostul șef de stat e convins că viitorul primar nu va reuși să schimbe situația din Capitală, deoarece are mandat doar pentru un an de zile.
Comunistul a spus că viitorul primar trebuie să fie manager, priceput în chestiunile de finanțare a orașului, să conlucreze cu oamenii de afaceri și cei de creație.

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu? La această întrebare încearcă să răspundă George Simion în Timpul. Potrivit autorului, cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… iar unioniștii nu aveau nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. După George Simion, singurii, care au de câștigat, sunt socialiștii! Pe modelul prezidențialelor din noiembrie 2016, ei vor câștiga bătălia, dacă ceva spectaculos nu se va întâmpla. Unioniștii, doar acționând unitar, mai pot schimba șansa acestor alegeri. 

Un candidat la primăria Capitalei are elicopter, titrează Tribuna. Ex-vicepreședintele CNI, Victor Strătilă, candidat la Primăria capitalei din partea Partidului Verde Ecologist, și-a cumpărat încă în 2015 un elicopter. Aparatul de zbor a fost achiziționat în cadrul unei licitații cu strigare. Presa a scris anterior că e vorba de un elicopterul Ka-26, care l-a costat pe Victor Strătilă peste 100 mii lei. Contactat atunci de anticoruptie.md, Strătilă a confirmat că a intrat în proprietatea unui elicopter, precizând că este un fan al acestor aparate de zbor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău