Timpul de așteptare pentru controlul tirurilor nu a scăzut la vama Leușeni-Albița. Poliția de Frontieră din România: „Lucrurile se vor regla în următoarele zile”

  • 19 Aprilie 2023 09:02
Timpul de așteptare pentru controlul tirurilor nu a scăzut la vama Leușeni-Albița. Poliția de Frontieră din România: „Lucrurile se vor regla în următoarele zile”

România și Republica Moldova au pus în aplicare un proiect-pilot, pe o durată de șase luni, de implementare a controlului coordonat în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița. Astfel, de câteva zile, transporturile de marfă sunt verificate doar în Vama Albița de echipe de vameși ale ambelor țări, relatează Radio România Actualități.

Rezultatele au arătat că încă proiectul este la început și timpul de așteptare pentru control al tirurilor nu a scăzut, ba în decurs de 12 ore au fost verificate un număr de vehicule mai mic decât atunci când era în vigoare sistemul obișnuit de control la vămile Leușeni și Albița.

Lucrurile se vor regla în următoarele zile, spun autoritățile.

Polițiștii de frontieră au luat din timp măsuri în acest sens, mai ales că în perioada sărbătorilor pascale numărul cetățenilor care intră sau ies din România este în creștere.

„Poliția de Frontieră Locală a adoptat ca măsuri suplimentarea arterelor de control pe sensul de intrare în țară, suplimentarea numărului de polițiști care efectuează controlul documentelor. La nivelul atât al Sectorului Poliției de Frontieră Huși, cât și al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, s-au creat rezerve de personal”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui.

În ceea ce privește tranzitul persoanelor fizice pe sensul de intrare în România, echipele de control acționează pe șapte piste, întrucât sunt mulți cetățeni moldoveni care pleacă înapoi în țările Uniunii Europene după concediul de Paște.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău