Timpul: „După trei decenii de independență, a vorbi despre demnitatea acestui popor și cei care scuipă în ea, este considerat a fi discriminatoriu” (Revista presei)

  • 18 Ianuarie 2019 09:32
Timpul: „După trei decenii de independență, a vorbi despre demnitatea acestui popor și cei care scuipă în ea, este considerat a fi discriminatoriu” (Revista presei)

Ziarul de Gardă vine cu noi detalii despre dosare de rezonanță, averi ale candidaților la funcția de deputat. „Ilan(off)Șor, miliardar în autodenunțuri, cu datorii de milioane în declarațiile de avere”, titrează publicația.

Dosarele judecătorilor învinuiți de implicare în spălarea a 20 de miliarde de dolari – de la Judecătoria Chișinău, la Curtea Constituțională”, alt subiect pe care îl găsim în Ziarul de Gardă.

Aceeași publicație scrie despre „Secretele de milioane ale Târgului de Crăciun”. Tot aici aflați „Patru istorii scurte despre oameni singuri în fața iernii”.

Moldova în 2019: Anul electoral poate redefini scena politică, titrează Evenimentul Zilei, care preia o analiză a portalului Balkan Insight.  Potrivit publicației, aceste alegeri, care au loc într-o perioadă de incertitudine politică, ar putea duce la o schimbare politică majoră, deoarece cele două partide principale - Partidul Democrat, PD, de guvernământ, anterior pro-UE, și principalul partid pro-rus de opoziție, Partidul Socialist, analizează o posibilă alianță. Pe măsură ce PD-ul își radicalizează pozițiile și recurge la retorica populistă, UE și-a exprimat îngrijorarea tot mai mare cu privire la situația politică din Moldova și la corectitudinea viitoarelor alegeri”, atenționează publicația.

Timpul revine la incidentul cu polițistul care a vorbit în limba română cu un șofer din Vulcănești și amintește că Guvernul investește miliarde de lei pentru drumuri, spitale și școli în regiunea găgăuză în timp ce acolo sunt organizate referendumuri împotriva aspirațiilor moldovenilor.

În 2014 cei de la Comrat, la comanda Moscovei, au organizat doua referendumuri împotriva semnării acordului de asociere cu UE. Astăzi ei, laolaltă cu cei de la Tiraspol, beneficiază deplin de acest acord și exportă bine mersi în UE produsele lor. Timpul scrie că a decis să vină cu această reacție deoarece după trei decenii de independență am ajuns la o situație total idioată, unde a vorbi despre demnitatea acestui popor și cei care pur și simplu scuipă în ea, este considerat a fi discriminatoriu”.   

Cotidianul.md constată că „Moldova mai pierde un loc în clasamentul libertății presei; Cădere semnificativă din 2013, titrează publicația. Potrivit raportului anual realizat de Asociația Reporteri fără Frontiere, presa din Moldova este tot mai puțin liberă. În 2018, țara noastră a mai pierdut un loc în acest clasament, iar din 2013 a căzut 26 de poziții. Politica editorială a principalelor instituții media se corelează îndeaproape cu interesele politice și de afaceri ale proprietarilor lor. Independența jurnalistică și transparența proprietății mass-media sunt provocări majore”, se arată în raportul citat de Cotidianul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău