Timpul: “Dezbaterea Candu vs Maia Sandu: fără câștigători, dar cu un mare învins„ (Revista presei)

  • 05 Octombrie 2017 11:58
Timpul: “Dezbaterea Candu vs Maia Sandu: fără câștigători, dar cu un mare învins„ (Revista presei) Sursa imaginii: Diez.md

Revista presei din 5 octombrie 2017

Maia Sandu îl acuză pe Andrian Candu că s-ar fi îmbogăţit din politică, scrie Adevărul. Preşedintele PAS, Maia Sandu, l-a acuzat pe şeful Legislativului, Andrian Candu, miercuri, 4 octombrie, în cadrul unor dezbateri politice la Moldova 1, că s-ar fi îmbogăţit ilicit odată cu intrarea în politică. Sandu se arată nedumerită cum a putut să crească averea speakerului de la 2 milioane de lei în 2010, la 13 milioane de lei în 2017.
În replică, preşedintele Parlamentului a spus că a venit în politică „deja cu o avere destul de considerabilă”.

Dezbaterea Candu vs Maia Sandu: fără câștigători, dar cu un mare învins!, titrează Timpul. Mult-așteptata dezbatere dintre Maia Sandu și Andrian Candu a fost un eșec din punct de vedere al tematicii, nimeni nu poate spune despre ce a fost vorba în dezbaterea asta. Timpul scrie că strategia aleasă de Andrian Candu a fost clară de la începutul emisiunii, să o atragă pe Maia Sandu în capcana non combat-ului și să arate diferența dintre un om calm, echilibrat și uimit de agresivitatea interlocutorului, rolul jucat de Candu și imaginea unei femei isterice, dezechilibrate, iritante. A fost limpede faptul că Andrian Candu nu a mers la emisiunea asta ca să puncteze, dar sa o ajute pe Maia Sandu să se depuncteze. Și a reușit cu brio! Aveam senzația că, din moment în moment, Candu o să scoată telefonul și o să joace minecraft în emisiune, lăsând-o pe Maia să își deruleze isteria, comentează Timpul.

Pavel Păduraru remarcă în Timpul că zilele trecute, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului anti-Chirtoacă. Astfel, din haznaua publică se vor cheltui pentru mofturile lui Dodon șapte mii de pensii sau, mai explicit vorbind, nouă milioane de lei, exact cât costă un milion opt sute de mii de pâini sau două sute cincizeci mii de călătorii cu taxiul prin Chișinău. Indiferent de rezultatul plebiscitului, acești bani vor fi risipiți în van. Dacă Chirtoacă va fi demis, vă asigur că îl vom visa cu mai mult dor decât ne gândim astăzi la președintele Nicolae Timofti. Dacă rezultatul referendumului va fi în favoarea primarului, nu-i exclus că se vor întâmpla multe șmecherii pentru a ni se demonstra contrariul. Prin urmare, unica soluție a noastră este să nu ieșim la vot. Doar boicotând acest plebiscit, am putea salva ultima oază a libertății din R. Moldova.

Ziarul Național scrie că fostul președinte al României, Traian Băsescu, ales președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), înființat de Anatol Șalaru, susține că este destul de familiarizat cu politica din R. Moldova.

Într-un interviu acordat revistei „VIP Magazin”, Traian Băsescu a caracterizat toți politicienii care contează astăzi la Chișinău.
Potrivit lui Traina Băsescu președintele Igor Dodon și Vlad Plahotniuc sunt toxici pentru viitorul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Mihai Ghimpu, cândva un politician unionist credibil, azi este doar o epavă politică complet decredibilizată. Iar cetățenii români Maia Sandu și Andrei Năstase nu au curajul să-și asume unionismul și-și mint cetățenii cu perspectiva europeană a Republicii Moldova. Or, atât Maia Sandu, dar și Andrei Năstase, știu foarte bine că Uniunea Europeană nu se va mai extinde dincolo de Prut”, a declarat Băsescu.

Fostul președinte explică și de ce a acceptat iniţiativa lui Anatol Şalaru şi a Anei Guţu de a se implica în activitățile Partidului Unităţii Naţionale: I s-a apărut ca o şansă cu un obiectiv politic: reunificarea ţării, pentru care trebuie să lupt şi el. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, în România, eu sunt preşedinte al PMP, singurul partid românesc ce şi-a asumat prin statut şi program Unirea României cu Republica Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
21 °C
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,6 m/s
Sâm
23 °C
Dum
22 °C
Lun
20 °C
Mar
20 °C

Curs oficial BNM 20 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3301 -0.0438
USD 16.6631 -0.0076
RON 4.1508 -0.0109
UAH 0.6307 -0.0015
RUB 0.2622 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău