TikTok începe să copieze Facebook și anunță introducerea unei noi funcții

  • 08 August 2021 15:13
TikTok începe să copieze Facebook și anunță introducerea unei noi funcții

TikTok a introdus recent TikTok stories, o funcție care le permite utilizatorilor să posteze conținut ce dispare în termen de 24 de ore, relatează Business Insider. Compania a confirmat noua caracteristică, asemănătoare celei prezente pe Facebook și Instagram, după ce un utilizator al Twitter a postat online o serie de capturi de ecran. De altfel, firma susține că „experimentează pentru a le oferi utilizatorilor noi modalități prin care să își aducă la viață ideile în cadrul comunității TikTok”.

Mișcarea marchează încă un exemplu conform căruia cele mai populare platforme din industria tech nu încetează să adopte ideile de succes ale rivalilor, chiar dacă Facebook, Google și alți giganți din Silicon Valley au tras semnale de alarmă cu privire la comportamentul anticompetitiv al altor companii, scrie Mediafax, potrivit DIGI24.ro.

Platforma Instagram a lansat Stories în 2016 și a fost comparată imediat cu Snapchat, care oferea de câțiva ani funcția de 24 de ore. Instagram Stories a devenit unul dintre cele mai active instrumente ale platformei, cu peste 500 de milioane de utilizatori zilnici activi.

Însă între timp a apărut în scenă un nou jucător major, în contextul în care videoclipurile scurte și algoritmul din cadrul TikTok au câștigat devotamentul a sute de milioane de oameni din toată lumea.

Facebook și-a luat rapid notițe și a debutat în august 2020 o funcție identică pe Instagram, aplicație deținută de grupului lui Mark Zuckerberg.

Instagram Reels a reprezentat planul companiei de a concura cu aplicația chineză, produsă de ByteDance. Iar acum se pare că TikTok Stories plănuiește să se lupte de la egal la egal cu Instagram.

După cum a spus și CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg, există „un număr finit de mecanici pentru social media ce pot fi inventate” și, „odată ce vei câștiga într-un anumit domeniu, va fi extrem de dificil să fii depășit dacă rivalii nu vor veni cu ceva diferit”.

Zuckerberg a lansat comentariile într-o serie de e-mail-uri din 2012, în care explica faptul că Instagram reprezintă o amenințare care ar putea răni businessurile deținute de Facebook.

În același an, Facebook a cumpărat Instagram pentru un miliard de dolari, achiziționând ulterior WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,09 m/s
Thu
12
Fri
16
Sat
21
Sun
14
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău