TikTok ar putea fi interzis în UE dacă nu respectă legislația comunitară, avertizează un comisar european

  • 20 Ianuarie 2023 20:00
TikTok ar putea fi interzis în UE dacă nu respectă legislația comunitară, avertizează un comisar european

Compania chineză de social media TikTok ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană dacă nu își accelerează până în septembrie eforturile de a respecta legislația UE, a anunțat comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton, informează Digi24.ro.

TikTok trebuie își adapteze serviciile în funcție de legea privind serviciile digitale (DSA) cu mult înainte de termenul limită stabilit la 1 septembrie, l-a informat oficialul UE pe directorul companiei chineze, într-un apel video. Legea privind serviciile digitale impune o listă lungă de reguli pentru platforme, în special în materie de luptă împotriva dezinformării, a discursurilor bazate pe ură și a utilizării de date sensibile, precum și în privința obligațiilor de transparență.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancțiuni pentru a ne proteja cetățenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislației”, a declarat Breton. TikTok a răspuns că va respecta DSA și, de asemenea, a subliniat eforturile sale de a respecta întreaga legislația UE, inclusiv reglementările GDPR și Codul de bune practici privind dezinformarea.

„Siguranța utilizatorilor noștri este extrem de importantă", a scris într-un mesaj pe Twitter, Caroline Greer, director de politici publice la TikTok, deținută de conglomeratul tehnologic chinez ByteDance. Presiunile au crescut asupra TikTok, după ce compania a recunoscut luna trecută că unii dintre angajații săi au accesat datele de utilizator TikTok a doi jurnaliști, pentru a încerca să identifice sursa informațiilor dezvăluite de presă. "Cu cât audiența are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive și amuzante, utilizatorii să aibă nevoie doar de câteva secunde pentru a accesa conținut nociv, care uneori amenință viața", a spus Breton.

„DSA include sancțiuni descurajatoare, inclusiv interzicerea în UE în cazul unor încălcării repetate severe care amenință viața sau siguranța oamenilor", a adăugat Brenton. Săptămâna trecută, directorul general al TikTok, Shou Zi Chew, s-a întâlnit la Bruxelles cu oficiali UE, inclusiv cu Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență și vicepreședinte executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală. Șeful TikTok a încercat să reasigure UE că va respecta reglementările blocului comunitar și angajamentele privind viața privată și siguranța copiiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău