Theresa May, îngrijorată din cauza "comploturilor" Parlamentului de la Londra în legătură cu Brexit

  • 20 Ianuarie 2019 14:33
Theresa May, îngrijorată din cauza

Cabinetul premierul britanic, Theresa May, a apreciat duminică "extrem de îngrijorătoare" presupusele comploturi puse la cale de parlamentari cu scopul de a-i retrage conducerea Brexit-ului în săptămâna care urmează, transmite AFP.

Duminică, presa a informat că unii deputați intenționează să depună amendamente legate de funcționarea Camerei Comunelor pentru a împiedica planurile premierului Theresa May în ce privește ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Poporul britanic a votat pentru a părăsi Uniunea Europeană și este primordial ca aleșii politici să respecte acest verdict", a spus o purtătoare de cuvânt a Downing Street.

"Orice tentativă vizând să retragă puterea guvernului de a îndeplini condițiile legale pentru o ieșire ordonată în acest moment istoric este extrem de îngrijorătoare", a adăugat ea.

"Deputații care doresc să respecte Brexit-ul trebuie să voteze pentru el, altfel există riscul ca parlamentul să împiedice Brexit-ul", prevăzut pentru 29 martie, a precizat purtătoarea de cuvânt a prim-ministrului britanic.

Theresa May este așteptată să detalieze luni în fața deputaților un nou plan pentru Brexit după respingerea masivă, pe 15 ianuarie, de către deputați a acordului pe care l-a încheiat cu Bruxellesul la sfârșitul lui 2018.

Șefa cabinetului de la Londra s-a angajat în negocieri cu opoziția pentru a încerca să ajungă la un consens asupra unui nou acord, dar situația se află în impas.

Pe de altă parte, ministrul britanic al comerțului, Liam Fox, a avertizat duminică, în paginile jurnalului The Sunday Telegraph, contra unui "tsunami politic" dacă deputații vor eșua să respecte votul referendumului din 2016 care a decis retragerea din UE.

El i-a criticat, de asemenea, pe partizanii unui Brexit fără acord, dorit de opoziția laburistă, afirmând că este "lucrul cel mai stupid posibil" într-o negociere "să renunți la cartea cea mai puternică".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău