Theresa May, încrezătoare că Donald Trump "recunoaște importanța și semnificația NATO"

  • 21 Ianuarie 2017 15:26
Theresa May, încrezătoare că Donald Trump

Premierul britanic Theresa May susține că va sublinia importanța NATO și a Uniunii Europene atunci când va avea prima întâlnire cu noul președinte american Donald Trump, a relatat sâmbătă Financial Times, transmite Agerpres.

În pofida faptului că Donald Trump a sugerat înainte de a fi învestit că NATO este 'învechită', May și-a declarat convingerea că noul președinte al SUA "recunoaște importanța și semnificația NATO".

"Sunt de asemenea încrezătoare că SUA vor recunoaște importanța cooperării pe care o avem în Europa pentru a asigura apărarea colectivă și securitatea colectivă", a spus ea pentru Financial Times.

May a mai precizat că decizia britanicilor privind Brexit "nu a fost o decizie privind desprinderea de UE".

"Îmi doresc ca UE să fie puternică în continuare și vrea să avem în continuare un parteneriat strâns și strategic cu UE", a spus ea.

"Date fiind amenințările cu care ne confruntăm, nu este o perioadă pentru o cooperare redusă", a adăugat May.

Financial Times a mai scris că May a refuzat să comenteze în legătură cu speculația că s-ar putea întâlni cu Trump la Washington 'în câteva zile'.

Ea a spus că intenționează să fie 'foarte sinceră' în discuțiile cu Trump și că vrea să construiască 'o relație foarte specială' între cele două guverne.

May și-a mai exprimat speranța că cele două părți vor putea să pună bazele unui acord bilateral înainte de ieșirea oficială a Marii Britanii din UE.

Întrebată despre potențialele dificultăți în colaborarea cu Trump dat fiind faptul că acesta a fost acuzat de o serie de afirmații sexiste și rasiste în timpul campaniei electorale, May a precizat că a fost "clară în legătură cu acele zone în care cred că unele dintre comentariile pe care le-a făcut sunt inacceptabile".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău