THE WASHINGTON TIMES: Trump e „foarte, foarte bucuros” de mărturia lui Comey: „Nicio conspirație, nicio obstrucționare”

  • 12 Iunie 2017 08:42
THE WASHINGTON TIMES: Trump e „foarte, foarte bucuros” de mărturia lui Comey: „Nicio conspirație, nicio obstrucționare”

Președintele Trump a declarat vineri, 9 iunie, că mărturia directorului demis al FBI, James B. Comey, îl exonerează de acuzațiile că ar fi încercat să-l preseze pe Comey să renunțe la orice investigație sau să ceară loialitate față de el. "(Mărturia de) ieri nu a arătat nicio conspirație, nicio obstrucționare", a spus Trump într-o conferință de presă de la Casa Albă, în Rose Garden, împreună cu președintele României.

El a afirmat că acuzațiile de conspirație între oamenii săi de campanie și ruși sunt "doar un pretext" inventat de democrați, care sunt supărați de pierderea alegerilor. "Am fost foarte, foarte bucuros" de mărturia lui Comey, a spus Trump. "Sincer, James Comey a confirmat multe dintre cele spuse de mine".

Președintele a respins aserțiunile lui Comey, într-o audiere la Capitol Hill, joi, conform cărora Trump i-ar fi cerut loialitate. "Nu-l prea cunosc", a spus Trump. "Nu vreau să îți cer să juri devotament. Ce ar aduce asta? Cine ar cere unui om să promită credință sub jurământ? Gândește-te la asta. Nu-l prea cunosc". Președintele l-a concediat pe Comey luna trecută, declarând că și-a pierdut încrederea în capacitatea sa de a-și desfășura activitatea. Întrebat dacă au existat înregistrări audio ale conversațiilor sale cu James Comey, președintele a spus că va dezvălui acest lucru în curând. "Veți fi foarte dezamăgiți de răspuns", a spus el. "Voi spune ceva despre asta, poate într-un moment foarte apropiat". Referindu-se la faptul că James Comey a recunoscut că a dezvăluit un document detaliind conversațiile cu președintele, după ce a fost concediat, Trump a spus: "Este un turnător". "Dar vrem să ne întoarcem la conducerea țării noastre minunate ", a spus președintele. "Locuri de muncă, deficite comerciale. Vrem ca ele să dispară repede. Coreea de Nord, o mare problemă. Orientul Mijlociu, o mare problemă".

Autor: Dave Boyer

Traducerea: Cristina Zaharia

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău