The Rolling Stones îi cer lui Donald Trump să nu le mai folosească piesele

  • 05 Mai 2016 15:34
The Rolling Stones îi cer lui Donald Trump să nu le mai folosească piesele

Se pare că Donald Trump nu este pe placul unor faimoși cântăreți.

După cântăreața britanică Adele și grupul american R.E.M., este rândul celor de la Rolling Stones să îi solicite oficial miliardarului și prezumtivului candidat republican la președinția Statelor Unite, să nu folosească piesele lor în timpul campaniei și mitingurilor sale electorale, transmite Le Monde.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai trupei a anunțat decizia, miercuri, adăugând că nici unul dintre membrii de la The Rolling Stones nu a permis mogulului din industria imobiliară utilizarea melodiilor drept suport electoral în campanie.

Marți, la New York, după discursul lui Donald Trump din seara victoriei sale aproape decisive în Indiana, echipa sa de campanie a difuzat melodia "Start Me Up" a legendarei trupe Rolling Stones, după ce altă melodie "You Can’t Always Get What You Want", fusese deja folosită în scop electoral, cu câteva ore mai devreme, la mitingul electoral în statul din regiunea Marilor Lacuri. "Nu poți obține întotdeauna ceea ce vrei" este traducerea titlului piesei de la The Rolling Stones. Poate că titlul acestei piese a fost semnificația simplă și ironică a dezacordului rockerilor în ceea ce privește asocierea formației cu numele și campania lui Donald Trump.

Nu cu mult timp înainte, cântăreața Adele s-a declarat revoltată că omul de afaceri folosește fără permisiune materialul din videoclipul piesei "Rolling în the Deep" la mitingurile din statul american Iowa. Dar nemulțumirea sa nu a părut să aibă nici un efect: potrivit site-ului Politico, echipa de campanie a miliardarului a folosit piesa "Skyfall" la o întâlnire în Arkansas, chiar la două zile după finalizarea unei noi variante de videoclip pentru această melodie.

Se pare că "Soudtrack-ul" logistico-electoral folosit în lupta electorală pentru prezidențiale a lui Donald Trump nu este deloc pe gustul multora dintre rock-starurilor americane.

Lettre de Washington – blogul publicației franceze Le Figaro - arată că există un public special, "antrenat" în a observa neregulile fiecărei campanii electorale americane: de data aceasta publicul infiltrat în audiențele ce vin la mitinguri electorale a atras atenția artiștilor. Muzicienii erau suspicioși față de faptul că melodiile lor s-ar putea regăsi în deschiderea sau încheierea mitingurilor electorale, mai ales ale unora dintre candidații a căror politică nu o îmbrățișează.

În cele patru luni de campanie ce s-au derulat până acum în SUA, cel mai blamat dintre toți candidații, fie ei Republicani sau Democrați, a fost cu siguranță Donald Trump, care a reușit să atragă un număr record de reclamații și admonestări din partea marilor nume ale rock-ului american.

Solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, care cu siguranță a fondat grupul înainte că magnatul imobiliar să își fi început afacerile, nu a fost nici primul, nici ultimul dintre cei care i-au cerut lui Trump să înceteze a utiliza piesa formației "Dream on", chiar de la începutul campaniei, în octombrie anul trecut. Cu "eleganța" de care este în stare, politicianul a declarat că ține cont de cererea starului rock, precizând că această piesă e adăugată la "favorite" pe contul său de Twitter, faimosul cont @realDonaldTrump. Trump a adăugat că acțiunea lui a pus de fapt în valoare artistul, pe Tyler, care nu își ascunde, în viața publică, afinitățile republicane. Trump a mai spus, cu nonșalanță, că a făcut astfel mai multă publicitate piesei într-un timp scurt, decât a avut în ultimii zece ani.

Deși s-au retras din viața artistică, muzicienii de la R.E.M. și-au arătat indignarea față de folosirea piesei lor de succes, "It’s the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)" la finalul unui miting organizat la Washinton, pe 10 septembrie 2015. Miting-ul avea ca temă dezacordul lui Donald Trump față de programul iranian de înarmare nucleară. Piesa a fost folosită fără acordul formației, titlul acesteia putând da loc unor interpetari deloc subtile.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău