Thailandezii participă la înmormântări simulate pentru alungarea stresului din pandemie și îmbunătățirea situației financiare

  • 29 Ianuarie 2021 18:00
Thailandezii participă la înmormântări simulate pentru alungarea stresului din pandemie și îmbunătățirea situației financiare

Într-un templu de la periferia orașului Bangkok, participanții la un ritual zilnic strâng în mâini un buchet cu flori și se întind într-un sicriu, cu un cearceaf tras deasupra lor, în timp ce călugării cântă, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Templul Wat Bangna Nai din capitala thailandeză atrage peste o sută de persoane pe zi care aleg să participe la această ceremonie în speranța că le va îmbunătăți starea materială sau că le va oferi un nou început. Iar în cazul unora din ei, viața grea din timpul pandemiei a făcut ca ritualul să capete o importanță și mai mare.

"Trebuie să recunosc că sunt stresat zilele acestea pentru că am un venit mai mic din cauza pandemiei și sunt sigur că toată lumea de aici simte la fel", a declarat Nutsarang Sihard, proprietarul în vârstă de 52 de ani al unui stand cu mâncare, care a luat parte la ceremonie.

Doritorii plătesc 100 de baht (3,30 de dolari) pentru florile, lumânările și îmbrăcămintea care fac parte din ceremonie.

Ei urmează instrucțiunile călugărilor, stând așezați inițial într-un sicriu cu capul îndreptat spre vest, direcția în care sunt îngropate persoanele decedate, apoi se întorc invers, ceea ce simbolizează renașterea.

"Am simțit că renasc, am revenit la viață și am devenit o persoană nouă"', a spus Nutsarang.

Un altă persoană care a luat parte la ceremonie, Chonlathit Nimimenwai, în vârstă de 23 de ani, a declarat că a participat deoarece o ghicitoare i-a spus că viața ei era în pericol. "M-a făcut să mă simt stresată. De aceea sunt aici astăzi, pentru că vreau să mă simt mai bine", a spus tânăra citată de Reuters.

Numeroase temple din Thailanda organizează evenimente similare, iar Prakru Prapath Waranukij, un călugăr care a susținut ceremonia, a declarat că în pofida faptului că ritualul a primit unele critici online, după părerea sa este important ca lumea să mediteze la moarte. "Le reamintește oamenilor că într-o zi vom muri, de aceea trebuie să fim atenți la modul în care ne trăim viața", a explicat Prakru. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău