Thailanda | S-a aflat din ce cauză militarul a ucis 26 de persoane

  • 09 Februarie 2020 14:42
Thailanda | S-a aflat din ce cauză militarul a ucis 26 de persoane

Premierul thailandez, Prayut Chan-o-cha, a declarat că militarul care a ucis 26 de oameni a comis masacrul din cauza unei dispute referitoare la vânzarea unei case.

Înainte de atac, criminalul a postat online un mesaj care denunța "oamenii lacomi". Premierul a făcut o declarație în apropierea unui spital unde sunt internați unii dintre supraviețuitorii atacului: "După incident, anchetatorii noștri au descoperit că atacatorul a avut un conflict personal, referitor la comisionul unui agent imobiliar și la achiziția unui teren, cu ofițerul său superior și cu soacra sa. S-au certat timp de trei zile. Nimeni nu a crezut că va deveni violent".

Soldatul și-a ucis mai întâi superiorul, pe soacra acestuia și încă un camarad, apoi a furat arme din baza militară și un vehicul Humvee și a mers la mallul „Terminal 21”, unde și-a continuat atacul. Până să intre în mall, a ucis tot ce i-a ieșit în cale în parcare: oameni în mașini sau pe motociclete. 

 

Amintim că, autoritățile l-au identificat pe autor în persoana lui Jakrapanth Thomma, un subofițer de 32 de ani care era încadrat într-un batalion ce se ocupa de muniții. „În general, orice militar este priceput la mânuit arma, dar acest om cu siguranță are mai multe competențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

La locul operațiunii a fost adusă și mama militarului, în încercarea de a-l convinge să se predea, scrie BBC

Autoritățile au anunțat la ora locală 9:30 că operațiunea s-a încheiat și atacatorul e mort.

 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău