THAILANDA| Noul rege Maha Vajiralongkorn va fi încoronat printr-o serie de ceremonii complexe

  • 03 Mai 2019 20:10
THAILANDA| Noul rege Maha Vajiralongkorn va fi încoronat printr-o serie de ceremonii complexe

Un nou spectacol pe scena monarhiilor din lumea asiatică, după proaspăta urcare pe tron a împăratului Japoniei Naruhito: regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei va fi încoronat la sfârșitul acestei săptămâni, într-o serie de ceremonii complexe al căror cost este estimat la aproape 31 de milioane de dolari, relatează dpa, citat de Agerpres.


Ceremoniile care au loc între 4 și 6 mai în Thailanda vor reprezenta primul astfel de eveniment din ultimele șapte decenii și vor constitui prima și probabil ultima încoronare la care vor asista majoritatea locuitorilor regatului.

Thailandezii, și în special oficialii guvernamentali, sunt încurajați încă de la începutul lui aprilie să poarte galben, culoare asociată cu regalitatea, pentru a marca ocazia. Totodată, guvernul a îndemnat populația prin mesaje SMS să se adune de-a lungul traseului procesiunii regale, de 7,2 kilometri, și se așteaptă ca până la 150.000 de oameni să vină să-l vadă pe noul rege încoronat.

Maha Vajiralongkorn (66 de ani) a devenit rege la moartea tatălui său Bhumibol Adulyadej, în octombrie 2016, după o domnie de șapte decenii. Moștenitorul tronului a explicat amânarea inițială a încoronării prin doliul purtat tatălui său, venerat de thailandezi și privit ca un părinte al națiunii, dar nu a oferit motive pentru prelungirea perioadei de amânare, iar data urcării sale pe tron a fost anunțată abia la începutul acestui an.

Într-un gest neașteptat, regele s-a căsătorit cu comandanta adjunctă a gărzii sale personale, Suthida na Ayudhya, general, în vârstă de 40 de ani, pe care a și numit-o noua regină a Thailandei, cu doar trei zile înainte de încoronare.

 La ceremonii nu au fost invitați membri ai caselor regale străine, însă regele va acorda audiențe diplomaților străini, în ultima zi de ceremonii.

Încoronarea regelui Thailandei are loc pe un fond de confuzie și incertitudine în politica țării, în condițiile în care comisia electorală nu a anunțat încă rezultatele oficiale ale alegerilor din martie, primele de după lovitura de stat din 2014.

Sursa: Agerpres 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău