Thailanda: Cel puțin șase morți și doi dispăruți în urma inundațiilor

  • 28 Septembrie 2021 11:56
Thailanda: Cel puțin șase morți și doi dispăruți în urma inundațiilor

Cel puțin șase persoane au murit, iar alte două au fost date dispărute în urma inundațiilor declanșate de furtuna tropicală Dianmu care a afectat aproape jumătate din provinciile Thailandei, au anunțat marți reprezentanții autorităților pentru gestionarea dezastrelor, relatează agenția Xinhua, citat de AGERPRES.

Ploile torențiale au provocat inundații în 30 de provincii situate în centrul, nordul și nord-estul Thailandei, afectând peste 70.000 de gospodării, a transmis Departamentul pentru Prevenirea și Atenuarea Dezastrelor (DDPM) într-un comunicat.

Situația din șapte provincii s-a îmbunătățit, însă rămâne gravă în celelalte 23 de provincii afectate de inundații, a precizat DDPM.

Precipitațiile abundente vor continua să afecteze regiunile nordice, centrale și nord-estice din Thailanda în următoarele trei zile, potrivit prognozelor meteorologice.

DDPM a indicat că va monitoriza în continuare situația și a îndemnat autoritățile locale să ia măsuri în contextul riscului ridicat de alunecări de teren sau de alte dezastre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău