Tezele doctoranzilor USM-iști prezentate la nivel internațional

  • 07 Septembrie 2022 15:21
Tezele doctoranzilor USM-iști prezentate la nivel internațional

Cercetătorii USM participă activ, pe parcursul anului, la activitățile Laboratorului de drept internațional și european (LADIE) din cadrul Universității Côte d’Azur, Nice, Franța. Din 2021, USM este și partenerul Catedrei UNESCO „Paix et developpement par le droit” în consorțiu cu alte 5 universități europene. Sub egida acestor organizații, dar și cu participarea partenerilor, în perioada 6-8 septembrie 2022, la Universitatea Milano-Bicocca, Italia, se desfășoară Summer school doctorale „Le pluralisme juridique en droit international et européen: l’interlégalité et ses techniques”.

În cadrul școlii de vară participă doctoranzi și profesori universitari din 12 universități din Italia, Franța, Quebec, Belgia, Scoția, Polonia, România și Republica Moldova. 

Doctoranda USM, Irina DIGORI, sub îndrumarea conducătorului științific, dr. habilitat, prof. univ., Violeta COJOCARU, a prezentat subiectul „Le pluralisme juridique et les défis de la régulation du trust et de la fiducie”. În cadrul studiului a fost analizat modul în care sursele de drept non-statal interacționează și eventual chiar remodelează dreptul național sau vice-versa. Astfel, au fost abordate interferențele orizontale și verticale dintre diverse ordini juridice, prin prisma unor exemple din sistemul de drept civil.

Formatul acestei școli de vară permite prezentarea cercetării doctorale, facilitând recunoașterea internațională a rezultatelor și publicarea acestora în culegeri de lucrări științifice.

 În același timp, este o platformă de discuții pentru reprezentanții universităților. În acest context, prorectorul USM Violeta COJOCARU a punctat la întrevederea cu directorul Institutului pentru Pace și Dezvoltare (IdPD), Universitatea Côte d’Azur, prof. Jean-Christophe Martin viitoarele colaborări și proiecte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău