Testul negativ la COVID-19 nu scutește persoanele care vin din zone roșii de autoizolare

  • 01 Decembrie 2020 16:08
Testul negativ la COVID-19 nu scutește persoanele care vin din zone roșii de autoizolare

Persoanele care vin în Republica Moldova din țări clasificate ca zonă roșie, direct sau în tranzit, au obligația de a sta 14 zile în autoizolare, chiar și dacă au test negativ la COVID-19. Precizările în cauză sunt făcute de directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc, solicitat de IPN.

Vasile Guștiuc a spus că acestea sunt prevederile în vigoare, potrivit hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.  La intrarea în țară, persoanele vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate.

Sunt exceptate de această obligație doar unele categorii, cum ar fi persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau în interes profesional, membrii misiunilor diplomatice, ai misiunilor internaționale etc., stipulate în hotărârea CNESP.

Vasile Guștiuc este de părere că o eventuală decizie  de scutire de obligația autoizolării în cazul testului negativ trebuie examinată minuțios cu specialiștii din domeniu.

În Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 -15 ianuarie 2021.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău