Testele pentru determinarea glicemiei ar putea fi compensate de către stat

  • 03 Februarie 2021 16:34
Testele pentru determinarea glicemiei ar putea fi compensate de către stat

Pacienții ar putea beneficia de teste/lanțete pentru determinarea glicemiei, de exoproteze mamare și pungi colectoare pentru stome, compensate din fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat astăzi de Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, asigurarea compensării dispozitivelor medicale din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală se va realiza în modul aprobat de Guvern.

Totodată, proiectul presupune că la comercializarea dispozitivelor medicale compensate în condiții de ambulator, adaosul comercial aplicat va fi de până la 15% la prețul de achiziție declarat de către furnizorul de dispozitive medicale. Dintre acestea – până la 5% – pentru agenții economici care produc, importă și/sau distribuie cu ridicata dispozitive medicale compensate atât de import, cât și autohtone, cumulativ, pe întregul segment de distribuție angro, până la livrarea în rețeaua cu amănuntul și până la 10% – pentru prestatorii de servicii farmaceutice.

Pentru a deveni lege, documentul urmează a fi dezbătut și aprobat în plenul Parlamentului.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău