Teste clinice, mascate ca ajutoare (Adevărul)

  • 27 Ianuarie 2014 09:55
Teste clinice, mascate ca ajutoare (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 27 IANUARIE

Timpul comentează vizita comisarului european pentru Agricultruă, Dacian Ciloș, la Chișinău. Publicația susbliniază importanța delegației numeroasă de funcționari europenai specializați în agricultură din 15 state. Prezența lor nu este întâmplătoare, pentru că Republica Moldova va ajunge pe piața europeană în primul rând prin produsele sale agricole, remarcă Timpul. Ca să nu calce în străchini, atât fermierii, cât și funcționarii moldoveni, trebuie să învețe din experiența colegilor din Estonia, Polonia, Ungaria, sugerează Timpul, care totodată observă o problemă - că puțin tineri se arată interesați de afaceri în agricultură.

Teste clinice, mascate ca ajutoare, titrează Adevărul. Procurorii Anticorupție audiază mai mulți pacienți pentru a vedea dacă au habar că au fost supuși testelor clinice, la Spitalul Republican. Deși studiile clinice trebuie aprobate de mai multe instituții subordonate Ministerului Sănătății, clauzele dintre companiile de cercetare și pacienți sunt supervizate doar de Comitetul Național de Etică, sustine publicația.

În Adevărul de astăzi mai gasiți un interviu cu avocatul care a reprezentat în instanță familia tânărului Valeriu Boboc, omorât în noaptea protestelor din aprilie 2009. Avocatul se arată dezamăgit de sentința prin care singurul inculpat în acest dosar a fost achitat.

Un autocar cu 44 de moldoveni, dintre care 30 de copii, a rămas blocat în România din cauza viscolului, informează Jurnal.md. Moldovenii care veneau din Bulgaria și se îndreptau spre Chișinău au fost preluați de reprezentanții Primăriei orașului Voluntari, județul Ilfov.

Mișcarea de protest din Ucraina, începută la Kiev, s-a extins masiv în ultimele zile, mai scrie Jurnalul. 14 din cele 25 de administrații regionale sunt blocate de manifestanți care au luat cu asalt sedii ale instituțiilor publice în care se aflau guvernatori, în patru orașe din Ucraina, și au ocupat administrațiile regionale în alte zece localități. Deși aceste acțiuni de protest au loc, în special, în vestul Ucrainei, regiune cu populație cu orientare proeuropeană foarte activă, blocarea principalelor instituții publice a avut loc și în alte zone ale țării.

Steagul și imnul Ucrainei, în centrul Chișinăului, titreaza Ziarul National. 40 de persoane s-au adunat ieri-seara în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a comemora „victimele abuzurilor comise de forțele de ordine de la Kiev”. Participanții la această acțiune au aprins lumânări, au legat dantele bicolore la braț, au arborat steagul și au cântat imnul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău