Terorismul rus împiedică negocierile reale, susține președintele ucrainean Zelenski

  • 10 Octombrie 2022 08:53
Terorismul rus împiedică negocierile reale, susține președintele ucrainean Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a reiterat duminică poziția potrivit căreia este imposibil să se negocieze cu Rusia, informează luni dpa.

"Terorismul constant împotriva populației civile este în mod evident o respingere de către Rusia a negocierilor reale", a spus Zelenski într-un mesaj video difuzat duminică seara târziu. "Terorismul la nivel de stat este una dintre cele mai grave crime internaționale", a subliniat președintele Ucrainei.

Cu puțin timp înainte de mesajul lui Zelenski, președintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile de informații ucrainene (SBU) de recentul atac asupra podului din Crimeea, calificând acest atac drept "un act terorist".

"Putin acuză Ucraina de terorism? Sună prea cinic chiar și pentru Rusia", a replicat pe Twitter consilierul președintelui Zelenski, Mihailo Podoliak.

Podoliak s-a referit la recentele atacuri din orașul Zaporojie, din sudul Ucrainei, în urma cărora cel puțin zece oameni au murit, potrivit celui mai recent bilanț al părții ucrainene.

"Aici este un singur stat terorist și întreaga lume știe despre cine este vorba", a afirmat Mihailo Podoliak.

Podul este un simbol al anexării Crimeii de către Rusia în 2014. În mai 2018, Vladimir Putin a inaugurat Podul Crimeii, lung de 19 kilometri, peste strâmtoarea Kerci, cel mai lung din Europa, în ideea de a pune capăt astfel izolării peninsulei. La sfârșitul anului 2019, a fost deschis și tronsonul de cale ferată al podului, fapt condamnat atât de Ucraina, cât și de Occident, care continuă să considere peninsula ca parte a teritoriului ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău