Termoelectrica este pregătită pentru noul sezon de încălzire

  • 05 Octombrie 2023 12:40
Termoelectrica este pregătită pentru noul sezon de încălzire

Societatea pe acțiuni Termoelectrica este pregătită pentru noul sezon de încălzire, potrivit directorului interimar general al întreprinderii, Iurie Razlovan, care a susținut astăzi o conferință de presă, transmite MOLDPRES.

„Ieri, am pus în funcțiune blocul energetic nr. 1, care funcționează corect, fiind tranșat în rețeaua națională. Alt bloc a fost reparat și este trecut în rezervă și va fi conectat la necesitate. Celelalte surse, centrale din diferite regiuni, sunt pregătite în proporție de 97-98%, or, mai sunt de efectuat mici lucrări, însă acestea nu pot afecta în niciun fel procesul de muncă și startul sezonului de încălzire. La fel e și cu rețelele de distribuție”, a explicat Razlovan.

De asemenea, oficialul a precizat că și în acest an materialul de bază pe care va lucra întreprinderea este gazul natural. „Păcura este un material de rezervă. Suntem gata să operăm cu păcură, dacă apare o situație când nu vom avea gaze”, a afirmat șeful de la Termoelectrica.

În altă ordine de idei, Iurie Razlovan a spus că întreprinderea pe care o conduce este într-un amplu proces de reorganizare care va îmbunătăți activitatea structurii. „A fost redus semnificativ corpul de management, în favoarea celui ingineresc și tehnic”, susține sursa citată.

Referindu-se la cazul cu scurgerea de păcură pe teritoriul întreprinderii, șeful acesteia a spus că angajații găsiți vinovați în urma unei anchete interne au fost sancționați, iar rămășițele de păcură au fost colectate și stocate, conform regulamentelor, în conlucrare cu Agenția de Mediu.

SA Termoelectrica este principalul producător de energie electrică și termică în regim de cogenerare din țară,  distribuitor și furnizor de energie termică din municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău