Termoelectrica cere ajustarea tarifelor. Energia electrică se poate scumpi, iar căldura s-ar putea ieftini (Mold-street)

  • 15 Iulie 2021 12:10
Termoelectrica cere ajustarea tarifelor. Energia electrică se poate scumpi, iar căldura s-ar putea ieftini (Mold-street)

Compania Termoelectrica a depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) calculele proiectului prețului pentru energia electrică produsă și tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2021, transmite mold-street.com.

Potrivit sursei citate, cel mai mare producător de energie electrică și termică argumentează cererea de ajustare prin programul de producere pentru anul 2021 prezentat către ANRE, prin prețurile la gaze, reduse la finele anului trecut, dar și prin amortizarea mijloacelor fixe și a imobilizărilor corporale pentru anul 2021.

Energia electrică se va scumpi, iar cea termică - se va ieftini

La fel, cererea este argumentată de Termoelectrica și prin valorile cheltuielilor de bază aferente activității de producere și furnizare a energiei termice pentru anul de bază 2020, alte cheltuieli, rentabilitatea reglementată și componenta de corectare a venitului la energia electrică pentru perioadele precedente de reglementare.

Potrivit anexelor la cererea depusă la ANRE, Termoelectrica solicită ca prețul de producerea a energiei electrice pentru anul 2021 să fie stabilit în mărime de 1,26 lei pentru un kWh.

Ținând cont de faptul în prezent prețul pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare ale Termoelectrica este de 1,16 lei pentru un kWh, apoi am putea asista la o majorare a prețului.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău