Termoelectrica: Administratorii de bloc sunt îndemnați să micșoreze temperatura agentului termic în zilele călduroase

  • 13 Februarie 20:03
Termoelectrica: Administratorii de bloc sunt îndemnați să micșoreze temperatura agentului termic în zilele călduroase

Directorul al „Termoelectrica” a îndemnat administratorii de bloc să limiteze debitul de agent termic pentru a asigura un consum rațional de energie termică în zilele cu temperaturi exterioare mai ridicate de +12°C, transmite Radio Chișinău.

Declarația a fost făcută în cadrul unui briefingul de presă susținut de directorul general (interimar) al Termoelectrica S.A., Iurie Razlovan, în data de 13 februarie.

„În ceea ce privește temperatura agentului termic, Termoelectrica în procesul de lucru se ghidează de graficul de temperaturi aprobat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova. Astfel, pentru toate obiectele conectate la sistemul centralizat, instituția livrează agent termic cu aceeași temperatură – temperatura în sistemul centralizat este unică”, a spus Razlovan.

În acest context, el a îndemnat administratorii de bloc să limiteze debitul de agent termic pentru a asigura un consum rațional de energie termică în zilele cu temperaturi exterioare mai ridicate de +12°C.

„Nu avem niciun interes în a crește temperatura agentului termic. O creștere a temperaturii ar duce la un consum mai mare de combustibil și la pierderi mai mari de energie termică în rețea”, a subliniat directorul Termoelectrica.

Acesta a mai precizat că, în prezent, toate blocurile energetice din cadrul Termoelectrica S.A. sunt funcționale, două dintre ele sunt puse în lucru, în timp ce Sursa 2 este retrasă în rezervă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
23
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău