Termoelectrica a recepționat un lot nou de păcură adus din România atât pe cale auto, cât și feroviară

  • 07 Decembrie 2022 10:02
Termoelectrica a recepționat un lot nou de păcură adus din România atât pe cale auto, cât și feroviară

SA „Termoelectrica” a recepționat astăzi, 7 decembrie, un lot nou de păcură adus din România atât pe cale auto, cât și feroviară, anunță deputatul PAS, Vasile Grădinaru pe pagina sa de Facebook.

 
Mulțumesc S.A. „Termoelectrica”, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliția de Frontieră a Republicii Moldova pentru efortul depus în gestionarea transportării cisternelor de păcură.
 
La fel, mulțumesc Calea Ferată din Moldova, autorităților și entităților implicate în proces din România și R. Moldova. În perioada următoare vom mai primi și alte stocuri de păcură”, scrie deputatul. 
 
Amintim că în urma unei decizii a CSE din luna septembrie, SA  „Termoelectrica” va achiziționa prin negocieri directe și va semna contracte de vânzare-cumpărare a păcurii în cantitate de până la 190 de mii de tone după aprobarea prealabilă în cadrul consiliului societății. Achiziția va fi scutită de plata taxei pe valoarea adăugată, a accizei și a taxei vamale pe o perioadă ce nu va depăși 31 mai 2023. Transportul cantității de păcură procurate va fi asigurat în regim prioritar de întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova”, în limita efectivului disponibil de cisterne și locomotive.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău