Termenul de valabilitate a semnăturilor electronice eliberate de CTIF s-a extins până la 2 ani

  • 08 Aprilie 2020 15:03
Termenul de valabilitate a semnăturilor electronice eliberate de CTIF s-a extins până la 2 ani

Termenul de valabilitate a semnăturilor electronice eliberate de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) s-a extins până la doi ani, transmite IPN. „Din data de 8 aprilie, persoanele interesate pot solicita, în funcție de necesitate, eliberarea semnăturii electronice pe un termen de un an sau de doi ani”, a precizat directorul CTIF Vitalie Coceban, citat într-un comunicat de presă remis de instituție.

Vitalie Coceban menționează că oportunitatea de a obține semnătura electronică pe un termen de doi ani este mai avantajoasă pentru solicitanți din punct de vedere al costurilor, dar și al necesității de reînnoire a acesteia.

CTIF eliberează solicitanților, la cerere, semnătura electronică ce conține certificatul cheii publice și dispozitivul de creare a semnăturii electronice cu acordarea serviciilor de consultanță și suport tehnic pentru clienți pe toată perioada utilizării semnăturii electronice. Semnătura electronică pentru semnarea documentelor electronice este echivalentă cu semnătura olografă pentru documentele pe suport de hârtie.

Doritorii de a obține de la CTIF semnături electronice valabile pe doi ani pot completa cererea respectivă în mod electronic, accesând pagina web a instituției, la Rubrica: Cerere on-line.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău