Teodor Meleșcanu: R.Moldova este pentru noi o prioritate, dar nu în sensul de la maestru la elev, ci de la frate la frate

  • 22 Mai 2018 12:48
Teodor Meleșcanu: R.Moldova este pentru noi o prioritate, dar nu în sensul de la maestru la elev, ci de la frate la frate Antena3

Decizia fundamentală a viitorului Republicii Moldova depinde de cetățenii acestei țări, a declarat marți ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, cu prilejul unei dezbateri organizate de Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

„Este firesc să avem o preocupare prioritară pentru Parteneriatul Estic cu țările din estul frontierelor României, dar, de asemenea, în mod evident este clar că una dintre prioritățile pe care le avem o reprezintă Republica Moldova pentru o serie de lucruri pe care le cunoașteți - istorie comună, cultură, limbă, chiar și religie. În același timp, trebuie înțeles un lucru foarte bine. Noi nu suntem în situația pionierilor care încercau să ajute o bătrână să treacă strada, dar ea nu voia să o treacă", a afirmat Meleșcanu, potrivit Agerpres.

El a spus că România poate oferi sprijin, informare, cunoaștere, programe pentru cetățenii moldoveni.

"Deci ce putem să oferim este sprijin, informare, cunoaștere, programe pentru cetățeni, dar până la urmă decizia fundamentală a viitorului Republicii Moldova depinde de cetățenii din Republica Moldova și, din acest punct de vedere, chiar suntem într-un moment deosebit. Anul acesta vor avea loc alegeri parlamentare și bineînțeles că de rezultatul acestor alegeri va depinde într-o măsură destul de importantă și linia viitoare a politicii externe a Republicii Moldova. Este pentru noi o prioritate, dar nu în sensul de la maestru la elev, ci de la frate la frate, însă până la urmă deciziile trebuie luate de cetățenii Republicii Moldova. Noi ce putem să facem este să sprijinim o anumită viziune și un anumit interes al UE pentru extinderea sa, inclusiv la Est, dar depinde în mare măsură de ce se va întâmpla în țara respectivă: evoluția democrației, justiție independentă, tot ce doriți dumneavoastră, bună guvernare", a declarat demnitarul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău