Tensiuni între Franța și Turcia din cauza intervenției militare turce în Siria

  • 28 Noiembrie 2019 19:28
Tensiuni între Franța și Turcia din cauza intervenției militare turce în Siria

Administrația Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat, joi, pe Emmanuel Macron de susținerea terorismului, după ce președintele Franței a denunțat intervenția militară turcă în Siria.

Emmanuel Macron s-a întâlnit joi, la Paris, cu Jihane Ahmed, purtătorul de cuvânt al grupului insurgent Forțele Democratice Siriene (FDS). Liderul Franței a exprimat solidaritatea în operațiunile de combatere a rețelei teroriste Stat Islamic.

„Turcia și-a pus aliații în fața faptului împlinit prin intervenția militară care a periclitat acțiunile coaliției anti-Daech" (Stat Islamic), a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

În replică, Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, l-a acuzat pe Emmanuel Macron de susținerea terorismului. "Este deja vorba de susținătorul unei organizații teroriste pe carre îl primește constant la Palatul Elysée. Dacă spune că aliatul său este o organizație teroristă (...), chiar nu mai este nimic de adăugat”, a afirmat Mevlut Cavusoglu.

Turcia a lansat pe 9 octombrie o ofensivă militară în nordul Siriei, vizând grupul insurgent kurd Unitățile Populare de Apărare (YPG), afiliat organizației Forțele Democratice Siriene.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:6,17 m/s
Sun
-2
Mon
-1
Tue
-2
Wed
-1
Thu
-1
Arhivă Radio Chișinău