Tensiuni în Golf | Iranul susține că SUA și-ar fi doborât, „din greșeală”, una din propriile sale drone

  • 19 Iulie 2019 09:18
Tensiuni în Golf | Iranul susține că SUA și-ar fi doborât, „din greșeală”, una din propriile sale drone

SUA puteau să doboare 'una din propriile' lor drone deasupra strâmtorii Ormuz, a declarat vineri ministrul adjunct de externe iranian Abbas Araghchi, dezmințind că Republica Islamică ar fi pierdut un aparat fără pilot cu o zi în urmă, potrivit France Presse.

'Mă tem că USS Boxer a doborât una din propriile drone, din greșeală', susține Araghchi într-un mesaj scris în limba engleză pe Twitter, făcând referire la nava amfibie care, potrivit președintelui american Donald Trump, a doborât o dronă iraniană joi deasupra strâmtorii Ormuz.

'Nu am pierdut nicio dronă în strâmtoarea Ormuz sau altundeva', asigură ministrul iranian.

Donald Trump declarase joi că USS Boxer a doborât o dronă iraniană care se apropiase periculos de mult de acest vas, după ignorarea mai multor apeluri de a se îndepărta. 

Potrivit președintelui american, drona iraniană se apropiase la mai puțin de 1.000 de metri de nava amfibie USS Boxer, care ar fi întreprins 'o acțiune defensivă'.

'Drona a fost distrusă imediat', afirmă Trump.

Întrebat la scurt timp după sosirea la sediul ONU din New York, șeful diplomației iraniene Mohammad Javad Zarif a declarat că nu are 'nicio informație despre pierderea vreunei drone' de către Iran.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău