Radu Albot va disputa la New York prima partidă din următorul său turneu

  • 13 Februarie 2019 12:14
Radu Albot va disputa la New York prima partidă din următorul său turneu

În seara acestei zile de 13 februarie, tenismanul moldovean, Radu Albot va disputa la New York (SUA) prima partidă din următorul său turneu.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni atât de Asociația Presei Sportive din Moldova, cât și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open și Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) și Frantișek Cermak (Cehia).

Până la actualul loc 79 în ierarhia ATP, cea mai bună clasare a lui Radu Albot a fost poziția cu numărul 81 pe care s-a situat în martie 2017.

Ascensiunea a fost determinată după calificarea sa recentă în semifinala turneului ATP de la Montpellier (Franța), unde i-a cedat în două seturi (1-6,3-6) câștigătorului concursului, francezului Jo-Wilfried Tsonga.

Până la acest meci, el i-a învins pe cipriotul Marcos Baghdatis, letonul Ernests Gulbis și germanul Philipp Kohlschreiber. „Este de remarcat că urcușul în top și succesul de la Montpellier se datorează și faptului că Radu a început să colaboreze cu un nou antrenor, Magnus Tiedman (Suedia), care a figurat în urmă cu mai mulți ani în Top-100 mondial ca jucător profesionist”, a declarat astăzi pentru agenție tatăl și managerul său, Vladimir Albot. „Obiectivul meu este să urc în Top-50 mondial”, a declarat la începutul anului Radu Albot într-un interviu acordat agenției. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău