Tenis | Simona Halep, învinsă în turul al treilea la Wimbledon

  • 07 Iulie 2018 19:36
Tenis | Simona Halep, învinsă în turul al treilea la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă dramatic de taiwaneza Su-Wei Hsieh cu 3-6, 6-4, 7-5, sâmbătă, în runda a treia a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului.

Halep, la primul eșec după ce a cucerit cel dintâi titlu de Mare Șlem, la Roland Garros, a făcut un meci cu multe momente slabe, cedând deși a condus cu 5-2 în decisiv și a avut o minge de meci, notează Agerpres 

Ambele jucătoare au alternat execuțiile de finețe cu erorile de începătoare, fiind lipsite de constanță și consistență în joc.

Primele cinci ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri, Halep fiind prima care și-a făcut serviciul, desprinzându-se la 4-2. Românca și-a conservat avantajul și a încheiat primul set cu 6-3, după un nou break.

Hsieh (32 ani, 48 WTA) a jucat mai bine în setul secund, în care a condus cu 3-1, Halep a întors scorul, 4-3, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând și setul, cu 4-6.

În decisiv, Simona Halep a părut decisă să tranșeze disputa, a condus cu 2-0, Hsieh a făcut un break, dar românca a refăcut diferența, iar apoi s-a desprins la 4-1. Halep a condus cu 5-2, a ratat o minge de meci la 5-4, pe serviciul adversarei, iar apoi Hsieh a întors jocul și a preluat conducerea cu 6-5. Halep a avut două mingi de break la acest scor, dar le-a ratat pe ambele, astfel că taiwaneza s-a impus cu 7-5, după două ore și 20 de minute.

Halep a transformat doar 7 din cele 23 de mingi de break pe care și le-a creat (30%), în vreme ce asiatica a avut un procentaj mai bun, 7/12 (58%).

Halep ieșise învingătoare în singura lor confruntare anterioare, în 2013, în primul tur la Cincinnati, cu 6-7 (5), 6-1, 6-2.

Simona Halep va primi un cec de 100.000 de lire sterline și 130 de puncte WTA pentru evoluția sa și va rămâne pe primul loc în ierarhia mondială, după turneul de la All England Club.

România a avut opt jucătoare pe tabloul principal de simplu, patru au trecut de primul tur, iar două au ajuns în turul al treilea, Halep și Mihaela Buzărnescu, dar ele s-au oprit în această rundă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău