Tenis: Naomi Osaka o depășește pe Simona Halep în clasamentul WTA, începând de luni

  • 20 Februarie 2021 16:26
Tenis: Naomi Osaka o depășește pe Simona Halep în clasamentul WTA, începând de luni

Japoneza Naomi Osaka va urca pe poziția secundă a clasamentului WTA începând de luni, grație victoriei de la Australian Open, urmând să o depășească pe românca Simona Halep, care va coborî pe poziția a treia în ierarhia tenisului profesionist feminin.

Osaka (23 ani) a învins-o sâmbătă cu 6-4, 6-3 pe americanca Jennifer Brady în finala de la Melbourne, trecându-și în palmares al patrulea titlu de Mare Șlem, după cele de la US Open 2018 și 2020 și Australian Open 2019.

Nipona este a doua jucătoare din era open, după americanca Monica Seles, la începutul anilor '90, care reușește să câștige primele sale patru finale de Grand Slam, conform site-ului WTA. La masculin, singurul care a realizat această performanță în mai bine de o jumătate de secol este elvețianul Roger Federer.

Acest succes, recompensat cu 2.000 de puncte WTA, o propulsează pe Naomi Osaka pe locul al doilea în ierarhia mondială, dominată în continuare de australianca Ashleigh Barty.

Simona Halep a fost învinsă anul acesta de americanca Serena Williams în sferturile de finală la Australian Open, după ce anul trecut a atins semifinalele competiției de la antipozi.

Reprezentanta țării noastre, care are două titluri de Mare Șlem în palmares (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019), a reușit cea mai bună performanță a sa la Melbourne în 2018, când a ajuns până în finală, pierdută în fața danezei Caroline Wozniacki, căreia i-a cedat la momentul respectiv și prima poziție în clasamentul WTA.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău