Tenis: Federer și Nadal m-au motivat să devin jucătorul de astăzi, afirmă Novak Djokovic

  • 09 Martie 2021 13:31
Tenis: Federer și Nadal m-au motivat să devin jucătorul de astăzi, afirmă Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Dojokovic, actualul lider al clasamentului ATP, a recunoscut, într-un interviu acordat BBC, că elvețianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal, marii săi rivali din circuitul profesionist, i-au oferit motivația necesară pentru a atinge cel mai înalt nivel pe parcursul carierei sale.

"Când am debutat în lumea tenisului profesionist masculin, în urmă cu 15 ani, am avut două dintre cele mai mari provocări, acelea de a-i depăși pe Roger și Rafa. În 2008, când am câștigat primul meu Mare Șlem m-am gândit: OK, acum este momentul meu. Voi concura cu acești tipi, am capacitatea de a câștiga Grand Slams. Dar apoi, timp de trei ani, nu am cucerit niciun titlu major și pierdeam majoritatea marilor mele meciuri împotriva lor. M-au făcut să stau și să realizez cu adevărat ce trebuie să fac și cum trebuie să-mi îmbunătățesc jocul pentru a câștiga împotriva lor", a declarat Djokovic.

"Cu siguranță, ei m-au făcut jucătorul care sunt astăzi. Aceste rivalități sunt cele care au avut cel mai mare impact asupra jocului meu și a evoluției mele", a mai spus "Nole".

Djokovic a cucerit luna trecută, la Australia Open, cel de-al 18-lea său titlu de Mare Șlem, aflându-se acum la doar două succese de recordul pe care îl împart Roger Federer și Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de trofee majore.

Luni, campionul sârb a început cea de-a 311-a sa săptămână în fruntea ierarhiei mondiale a tenisului masculin, doborând recordul deținut anterior de Federer (310), o performanță pentru care a vărsat "mult sânge, sudoare și lacrimi", după cum a dezvăluit.

Novak Djokovic este conștient că trebuie să își gestioneze de acum înainte cât mai bine calendarul, pentru a-i putea egala sau chiar depăși pe cei doi rivali ai săi.

"Nu pot fugi de faptul că nu mai am 23 de ani, așa că trebuie să încerc să fiu inteligent cu programul meu și să pot sublinia și prioritiza turneele de Mare Șlem", a subliniat liderul ATP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău