Tenis/Coronavirus: Simona Halep se declară 'puțin îngrijorată' în privința participării la turneul US Open

  • 08 Iulie 2020 17:55
Tenis/Coronavirus: Simona Halep se declară 'puțin îngrijorată' în privința participării la turneul US Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (2 WTA) spune că este ''puțin îngrijorată'' în privința participării la turneul US Open din acest an, primul de Mare Șlem al anului, în condițiile anulării Wimbledonului, după relaxarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, scrie BBC, preluat de Agerpres.

Competiția se va juca în spatele ușilor închise, la New York, începând cu 31 august.

''Va fi puțin dificil, depinde de restricții, sunt puțin îngrijorată să merg acolo'', a declarat Halep pentru BBC.

În iunie, Simona Halep spunea că nu este sigură dacă va fi sau nu prezentă la turneul american, menționând totuși că planurile ei nu sunt ''bătute în cuie''. Acum ea a spus: ''Nu am idee deocamdată, nimeni nu știe ce se va întâmpla după această lună. O să aștept să văd ce se decide, să văd ce fac și ceilalți jucători''.

Pe de altă parte, românca a spus că abia așteaptă să joace din nou, afirmând că vrea să fie prezentă la turneul WTA de la Palermo, de pe 3 august. ''Am nevoie de câteva meciuri'', a punctat Halep.

Întrebată cum și-a petrecut perioada în care au existat restricții, Simona Halep a răspuns că s-a bucurat de lucruri normale, a ascultat muzică, a citit și a fost conectată, prin internet, la situația internațională.

''A fost cea mai lungă pauză din viața mea. Le-am spus tuturor că voi pune racheta deoparte și voi duce o viață normală. Nu am avut un program, nici emoții pentru antrenamente sau pentru meciuri, sau că trebuia să împachetez din nou și să plec. Așa că a fost destul de bine, am vrut să fiu cât mai pozitivă. Am făcut chestii normale, nimic special. Am vrut să mă deconectez, să-mi limpezesc mintea, după mulți ani în vârf presiunea a fost ridicată. Acum sunt din nou nerăbdătoare să joc, să particip la turnee'', a menționat românca.

BBC precizează că dacă cei mai mulți câștigători ai turneului de la Wimbledon au putut să-și apere titlul anul următor, Halep, care a cucerit trofeul anul trecut, nu a avut această ocazie din cauza izbucnirii pandemiei.

"Aș putea spune că sunt campioană la Wimbledon doi ani; îmi place asta. Mai am încă un an să mă bucur de acest lucru'', a adăugat Halep amuzată.

Simona Halep a participat duminică la un meci de dublu mixt, care a încheiat turneul demonstrativ Winners Open de la Cluj-Napoca. Halep și Horia Tecău s-au impus cu 6-3, 6-4 în fața cuplului format din Gabriela Ruse și Marius Copil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău