Tenis/Coronavirus: Faza finală a Cupei Davis din acest an, de la Madrid, amânată până în 2021

  • 26 Iunie 2020 16:57
Tenis/Coronavirus: Faza finală a Cupei Davis din acest an, de la Madrid, amânată până în 2021

Faza finală a Cupei Davis din acest an, care ar fi trebuit să aibă loc în noiembrie la Madrid, a fost amânată până în 2021, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat vineri Federația internațională de tenis (ITF), anunță Reuters, preluat de Agerpres.

Conform sursei, evenimentul sportiv a fost reprogramat pentru luna noiembrie a anului viitor.

''Este o dezamăgire uriașă pentru toți faptul că finalele Cupei Davis nu vor avea loc în acest an. Nu știm cum va evolua situația cu coronavirusul în fiecare dintre țările calificate sau dacă restricțiile vor fi menținute sau nu în Spania. Nu știm ce va fi în noiembrie pentru a putea asigura toate măsurile de siguranță care s-ar impune'', a spus fotbalistul spaniol Gerard Pique, fundașul echipei FC Barcelona și proprietarul grupului care organizează faza finală a Cupei Davis la tenis, Kosmos Tennis.

Faza finală a Cupei Davis 2020 era prevăzută între 23 și 29 noiembrie, în capitala Spaniei, însă condițiile noii formule a Cupei Davis, cu adunarea mai multor națiuni indoor, nu corespunde recomandărilor sanitare actuale aflate în vigoare în majoritatea țărilor afectate de pandemie.

Prima ediție a competiției în noul format a fost câștigată de tenismenii spanioli în 2019, în fața formației Canadei.

Spania, una dintre țările cele mai îndoliate de pandemia de Covid-19, relaxează măsurile de izolare, iar în cea mai avansată fază, prevăzută spre sfârșitul lunii iunie, va autoriza adunări cu maximum 400 de persoane pentru evenimente în aer liber și cu cel mult 50 de persoane în interior.

Tenisul mondial a fost oprit la începutul lunii martie din cauza coronavirusului, ATP și WTA anunțând reluarea turneelor în august. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău