Tenis: Bianca Andreescu și Serena Williams, în finala turneului US Open

  • 06 Septembrie 2019 10:42
Tenis: Bianca Andreescu și Serena Williams, în finala turneului US Open

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (19 ani), numărul 15 mondial, și ''veterana'' americană Serena Williams (8 WTA), sextuplă campioană la Flushing Meadows, se vor întâlni în finala turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după victoriile obținute, joi, în semifinale, preluat de Agerpres.

Andreescu, după ce până acum nu depășise turul al doilea la vreun Grand Slam, a dispus în penultimul act de elvețianca Belinda Bencic (12 WTA), cu 7-6 (7/3), 7-5, după două ore și 13 minute de joc.

''Este ireal să joc cu Serena în finală. Este un vis devenit realitate, e o nebunie... o nebunie'', a declarat Andreescu după un meci în care a fost condusă cu 5-2 de Bencic în setul secund, însă apoi a câștigat cinci ghemuri consecutive.

''Dacă mi s-ar fi spus în urmă cu un an că anul acesta vor fi în finală la US Open, aș fi răspuns 'ești nebun''', a adăugat tânăra jucătoare canadiană, care anul trecut ocupa locul 208 în clasamentul WTA, fără a reuși să treacă de calificări la Flushing Meadows.

Andreescu a explodat anul acesta, reușind să câștige titluri la Indian Wells și Toronto, acesta din urmă după un abandon al Serenei Williams în finală.

''Totul a început la Auckland (învinsă în finală după ce a venit din calificări, n. red.). Am reușit să îmi păstrez elanul până la Indian Wells, care a fost un adevărat declic'', a comentat Andreescu, prima reprezentantă a Canadei într-o finală de simplu la US Open.

La primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, s-a oprit în turul al doilea, venind din calificări. De asemenea, la Roland Garros a ajuns până în turul al doilea, abandonând din cauza unei accidentări la umărul stâng din cauza căreia a ratat tot sezonul de iarbă, inclusiv turneul de la Wimbledon.

Serena Williams va juca a zecea sa finală la US Open, după ce a trecut fără probleme de ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA), cu 6-3, 6-1, după o oră și 10 minute.

''Au fost două ghemuri lungi în debutul meciului și știam de ce ester capabilă, nu a făcut două semifinale consecutive de Mare Șlem (învinsă la Wimbledon de Simona Halep, n. red.) din întâmplare. Am vrut doar să mă agăț pentru a nu începe prea greu'', a comentat Serena, care pe 26 septembrie va împlini 38 de ani.

După aceste două ghemuri, cea mai tânără dintre surorile Williams și-a dominat net adversara, reușind 34 de lovituri direct câștigătoare, dar făcând și erori neforțate (20).

Cu acest succes, Williams a egalat recordul de victorii de la Flushing Meadows (101), deținut de compatrioata sa Chris Evert.

Serena Williams are ocazia, sâmbătă, în finala cu Bianca Andreescu să câștige al șaptelea său titlu la Flushing Meadows și să stabilească un nou record de titluri de Mare Șlem deținute de o jucătoare, 25, ea fiind acum la egalitate cu australianca Margaret Court (24).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău