Telefonul personal al lui Liz Truss a fost piratat de agenți suspectați că lucrează pentru Putin

  • 30 Octombrie 2022 12:17
Telefonul personal al lui Liz Truss a fost piratat de agenți suspectați că lucrează pentru Putin

Telefonul personal al fostului premier britanic Liz Truss din perioada în care aceasta ocupa funcția de ministru de externe a fost piratat de agenți suspectați că lucrează pentru președintele rus Vladimir Putin, a informat sâmbătă Daily Mail, informează Reuters,potrivit Agerpres.

Acești agenți au obținut acces la "detalii extrem de secrete" ale negocierilor cu aliați internaționali, pe lângă mesajele private schimbate de Truss cu prietenul său apropiat, Kwasi Kwarteng, care a devenit ulterior ministru de finanțe, potrivit articolului apărut în presa britanică.

Se crede că printre aceste mesaje sunt și discuții cu miniștri de externe importanți despre războiul din Ucraina, inclusiv detalii despre transporturile de arme. Au fost descărcate mesaje pe o perioadă de aproape un an, scrie Daily Mail, care citează surse anonime.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a refuzat să comenteze despre aranjamentele personale de securitate."Guvernul are sisteme solide pentru protecția împotriva amenințărilor cibernetice. Acestea includ briefinguri regulate de securitate pentru miniștri și sfaturi privind protejarea datelor lor personale și atenuarea amenințărilor cibernetice", a declarat oficialul.

Actul de piratare a fost descoperit în timpul campaniei pentru alegerea liderului Partidului Conservator în urma căreia Liz Truss a devenit prim-ministru, a raportat Daily Mail.

Truss a fost nevoită să renunțe la mandatul de premier săptămâna trecută, succesorul său fiind Rishi Sunak.

Conform articolului apărut în Daily Mail, printre mesajele piratate sunt inclusiv critici la adresa premierului Boris Johnson făcute de Truss și Kwarteng,"existând un risc potențial de șantaj". 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău