Tehnică de calcul pentru inspectoratele de poliție: IGP a primit o donație din partea Soros Moldova

  • 03 Aprilie 2023 16:47
Tehnică de calcul pentru inspectoratele de poliție: IGP a primit o donație din partea Soros Moldova

Inspectoratul General de Poliție (IGP) a primit astăzi un lot de tehnică de calcul din partea Fundației Soros Moldova, transmite MOLDPRES.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a subliniat că echipamentele vor fi transmise inspectoratelor de poliție din teritoriu. „Încă din perioada pandemică, Fundația Soros Moldova s-a implicat într-un amplu proces de susținere, dotare și instruire a angajaților poliției. Donația de astăzi include tehnică utilă și absolut necesară pentru colegii din teritoriu. În acest an, sunt planificate mai multe acțiuni privind digitalizarea activității inspectoratelor, fapt care va ușura substanțial activitatea colegilor”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

La rândul său, directorul executiv Soros Moldova, Petru Culeac, a menționat că fundația susține parteneriatul durabil cu autoritățile. „Ministerul Afacerilor Interne are un plan ambițios privind modernizarea inspectoratelor de poliție, fapt care va influența pozitiv siguranța cetățenilor. Noi susținem aceste inițiative și ne implicăm activ în acest proces de dezvoltare”, a afirmat Petru Culeac.

Echipamentele donate IGP urmează a fi transmise în 40 de inspectorate de poliție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău