Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol consacrat Mariei Tănase

  • 07 Iunie 2022 16:32
Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol consacrat Mariei Tănase

Un spectacol intitulat „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine” va fi prezentat miercuri, 8 iunie, la ora 18.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Spectacolul este un recital despre viața artistică a regretatei cântărețe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata și celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. În rolul titular - actrița Tinca Gorcenco, scenariul și regia sunt semnate de Nelly Cozaru, scrie sursa citată.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc un concert cu genericul Organ & Orchestra. Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Cameră, dirijor – Vladimir Andrieș. Solistă – Ana Strezeva, orgă. În program: G.F. Handel - Concerto grosso în Do major,  G.F. Handel - Concert în Si bemol major pentru orgă și corzi, D. Șostakovici - Simfonia de cameră op.110a, O. Respighi - Suita in Sol major pentru orgă și corzi.

Joi, 9 iunie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Frunze de dor” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Omul singur în calea războiului, lumea satului într-un univers în perpetuă transformare, iubirea și valorile casei, copilăria cu (ne)fericirile ei – toate reprezintă un caleidoscop de emoții și stări scenice la care spectatorul va lua parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău