Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol consacrat Mariei Tănase

  • 09 Decembrie 2019 18:45
Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol consacrat Mariei Tănase

Un spectacol intitulat „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine” va fi prezentat marți, 10 decembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Spectacolul este un recital despre viața artistică a regretatei cântărețe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata și celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. În rolul titular - actrița Tinca Gorcenco, scenariul și regia sunt semnate de Nelly Cozaru.

Tot marți, la ora 16.00,  Filarmonica Națională  „Serghei Lunchevici” își așteaptă publicul la spectacolul „Moș Crăciun ești tu”.  Potrivit organizatorilor, Campania ,, Moș Crăciun ești tu", aflată la a 2-a ediție, își are începuturile în Germania, unde moldoveni și români deopotrivă au decis să-l ajute pe Moșul să îndeplinească dorințele copiilor din familii social-vulnerabile, bolnavi sau orfani.

Miercuri, la ora 18.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul „Nunta de aur” de Vladimir Beșleagă. „Nunta de aur” este un spectacol despre destin și iubire, fericire și moarte și prezintă povestea sinceră a doi intelectuali ajunși în pragul vârstei a treia, dar îndrăgostiți ca în prima zi.

Tot miercuri, la ora 18.00, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” invită spectatorii la concertul „Împreună de sărbători”. Spectacolul este unul caritabil, iar banii colectați vor fi oferiți unor persoane care luptă pentru viață și au nevoie de tratament.

În aceeași seară, începând cu ora 19.00, Teatrul „Geneza Art” prezintă spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda” de Matei Vișniec, iar de la 19.30, la Teatrul Național „Eugene Ionesco” va avea loc lansarea albumului „Bestiarium” al formației „Zdob și Zdub”.

Joi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc un concert de Crăciun cu participarea Orchestrei Naționale de Cameră, prim-dirijor Cristian Florea; Corului Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, și a soliștilor Lilia Șolomei, Taisia Mustea-Caraman, Lilia Istratii, Victor Novițchi și Roman Ialciuc. La orgă – Anna Strezeva.  Invitat special – pianistul Vladimir Sverdlov- Ashkenazy (Rusia).  

La fel, joi, cu începere de  la ora 18.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va avea loc concertul „Comori ale romanței” cu participarea Orchestrei de muzică populară „Folclor”, a interpreților Mihai Muntean, Margareta Ivanuș, Silvia Goncear, Diana Văluță, Veronica Văluță-Bantaș etc. Invitați din România: Ana-Maria Donose, Marius Mitrofan, Samuel Barani, Sorin Lupu și Alina Mavrodin-Vasiliu.

Tot joi, la 18.00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va fi jucat spectacolul „Madam Butterfly” de Giacomo Puccini, iar la 19.00, Teatrul „Geneza Art” invită doritorii la spectacolul „4Mama”, după texte din literatura antică și contemporană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău