Teatrul Național ”Mihai Eminescu” efectuează un turneu la Iași și București

  • 21 Ianuarie 2019 18:54
Teatrul Național ”Mihai Eminescu” efectuează un turneu la Iași și București

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” efectuează în perioada 21-27 ianuarie un turneu la Iași și București, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Petru Hadârcă a menționat că acest turneu se desfășoară în cadrul ediției a 6-a a proiectului “Teatru românesc la București, Iași și Chișinău”.

”Mâine vom juca la Iași spectacolul ”Sfatul Țării”, realizat după un scenariu semnat de Mariana Onceanu-Hadârcă (Chișinău) și Cristian Hadji-Culea (Iași), pe 23 ianuarie - ”Livada de vișini” de A. P. Cehov și pe 24 ianuarie - ”Carnavalul” după I. L. Caragiale.  Pe 26 ianuarie spectatorii ne așteaptă la Teatrul Național din București, unde vom prezenta de asemenea ”Carnavalul”, iar duminică, 27 ianuarie, în aceeași sală – ”Livada de vișini”. În luna februarie vom juca pentru spectatorii de la Chișinău”, a precizat Petru Hadârcă.

Potrivit sursei citate, premiera spectacolului ”Sfatul Țării”, realizat de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, în regia lui  Cristian Hadji-Culea  și Petru Hadârcă, a avut loc pe 30 decembrie la Iași. În spectacol joacă nouă actori, dintre care cinci de la Iași și patru - de la Chișinău. Este vorba de actorii Haruna Condurache, Radu Ghilaș, Radu Homiceanu, Oana Sandu și Andrei Sava (Iași) și, respectiv, Anatol Durbală, Ion Mocanu, Valentin Zorilă și Mihai Zubcu (Chișinău). Muzică - Vali Boghean, coregrafie - Dumitru Tanmoșan, video design - Andrei Cozlac.

Aceasta este a doua coproducție realizată împreună cu un teatru din România, prima fiind cea din 22 noiembrie de la Chișinău, când Teatrul Național ”Mihai Eminescu” și Teatrul Național Târgu-Mureș (Compania ”Liviu Rebreanu”) au prezentat premiera spectacolului "Miss Liberty - Ultimul Madrigal" de Mircea M. Ionescu, în regia lui Elemer Kincses.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Ministerului român al Culturii și Identității Naționale, în cadrul Programului Centenar. El va fi prezentat  la Chișinău în perioada 27-30 martie, în cadrul Turneului  ”Teatru românesc la București, Iași și Chișinău”.

Proiectul „Teatru românesc la București, Iași și Chișinău” a fost lansat în 2014, fiind cel mai amplu schimb cultural între teatrele din R. Moldova și România.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău