Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București invită la spectacolul „Chirița în carnaval”. Spectacolul va avea loc la Teatrul „Fără Nume”

  • 07 Septembrie 2023 16:12
Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București invită la spectacolul „Chirița în carnaval”. Spectacolul va avea loc la Teatrul „Fără Nume”

Chirița trece Prutul. Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București invită publicul astăzi, la ora 20:00, la Teatrul „Fără Nume”, la spectacolul „Chirița în carnaval”. Un spectacol scris de Vasile Alecsandri, avându-i în distribuție pe actorii Maia Morgenstern și Marius Bodochi, transmite Radio Chișinău.

Chirița, interpretată de Maia Morgenstern, are fantezie, umor și mult entuziasm. O „prețioasă ridicolă” din epoca imediat următoare evenimentelor de la 1848.

Marius Bodochi înfățișează mai multe personaje cu tipologii diferite, de la hazliu la grotesc, obținând un puternic efect comic prin jocuri de cuvinte și glume. Amestecul de moldovenească grecizată, jargon franco-român, tabieturi patriarhale și inovații de lux occidental, însoțite de muzică de epocă, readuce pe scenă spiritul viu și magic al textelor lui Alecsandri.

Spectacolul se va juca mâine, pe 8 septembrie, la ora 18:00, la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Bălți, iar pe 9 septembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Național „B.P. Hașdeu” din Cahul.

Intrarea la spectacole este gratuită.

Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului „Turneul actorilor români”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău