Teatrul Național dramatic academic „Ivan Franko” din Kiev invitat de onoare în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești ediția a VII-a

  • 23 Septembrie 2022 14:41
Teatrul Național dramatic academic „Ivan Franko” din Kiev invitat de onoare în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești ediția a VII-a

Teatrul Național „Mihai Eminescu” invită jurnaliștii și oamenii de cultură la o conferință de presă cu participarea trupei Teatrului Național Dramatic Academic „Ivan Franko” din Kiev, duminică, 25 septembrie 2022, ora 14:30, Sala Antract, Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Va participa echipa de creație a spectacolului  „Coriolanus” de William Shakespeare:  regizorul spectacolului – Dmytro Bogomazov, și actorii Oleksandr Formanchuk – interpretul rolului titular,  Bogdan Beniuk, Ostap Stupka, Ivan Sharan, Oleg Stalchuk,  Nataliia Sumska, Anastasiia Rula, Vasyl Mazur, Kateryna Artemenko, Oleksandr Rudynskyi, Vitalii Azhnov, Pavlo Shpegun, Kseniia Basha,  Oleksii Bogdanovych,  Oleksii Bogdanovych, Arseniy Tymoshenko, Dmytro Chernov, Ivan Zaluskyi, Khrystyna Fedorak, Yaroslav Bondarenko, Dmytro Lukianenko, Oleh Voronko, Mykhailo Dadalev, Volodymyr Zbarazskyi, Anna Markovych, Mariia Rudynska, Khrystyna Fedorak.

Actorii de la Kiev vin dintr-un teatru de război afirmând un Teatru de artă:

Vor juca luni, 26 septembrie, ora 19:00, Sala Mare a TNME,

spectacolul „Coriolanus” de William Shakespeare, regie Dmytro Bogomazov, în limba ucraineană cu supratitrare în limbile română și engleză.

Prezența Teatrului Național Dramatic Academic „Ivan Franko” din Kiev, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău este posibilă datorită susținerii Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Ediția din acest an a Reuniunii se desfășoară în condiții de mare tensiune și încordare emoțională socială și individuală. Artiștii de la 17 teatre de pe ambele maluri ale Prutului au venit la Chișinău pentru a pleda cauza păcii, pentru a susține încrederea în valorile libertății și pentru a menține speranța că omenia, buna înțelegere, solidaritatea, dragostea sunt mai puternice decât armele. Din primele zile ale războiului, Teatrul Național „Mihai Eminescu” și-a exprimat solidaritatea cu artiștii și oamenii din Ucraina. I-am invitat la Reuniune pe colegii noștri de la Teatrul Național Dramatic Academic „Ivan Franko” din Kiev și ne-am bucurat că invitația a fost acceptată.

În zilele de 25 și 26 septembrie vorbim despre oameni și despre istorie, despre viață și moarte, despre pace și război, despre cultură și barbarie.

 

25 septembrie 2022, ora 16:00,

Sala Mare,

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

durata 1 oră 20 min 

Proiecția filmului documentar de lung metraj „100 de ani de Teatru Național la Chișinău”, subtitrat în limba engleză

 

 

25 septembrie 2022, ora 19:00,

Sala Mare,

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

durata   1 oră 20 min

„Requiem pentru Bucea/ Pеквієм за Бучею” spectacol-manifest pentru pace cu poeme de război ale poeților din Ucraina, România și Republica Moldova. Spectacol realizat în parteneriat cu Centrul de Cultură „Coliseum”, cu suportul Biroului de Cooperare al Elveției.

 

26 septembrie 2022, ora 19:00,

Sala Mare,

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Durata 2 ore 30 min

 „Coriolanus” de William Shakespeare, regia – Dmytro Bogomazov, spectacol supratitrat în limbile engleză și română.

Teatrul  Național Dramatic Academic „Ivan Franko”

 

 

26 septembrie 2022, ora 21:30,

Sala Mare,

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Discuții post-spectacol cu echipa de creație din spectacol

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău