Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va prezenta o gală de balet

  • 08 Aprilie 2022 12:53
Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va prezenta o gală de balet

O gală de balet va avea loc duminică, 10 aprilie, la ora 17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, informează MOLDPRES.

Sursa citată mai scrie că, potrivit organizatorilor, Gala de Balet este o feerie de muzică și grație, o demonstrație de talent și măiestrie în cadrul căreia vom avea posibilitatea să urmărim recitaluri din spectacole de balet aflate în repertoriul curent al Operei Naționale. Dirijorul spectacolului este Svetlana Popov. Director artistic al Galei de Balet este Anastasia Homițcaia, prim-balerină a Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Om Emerit.

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul duminică, la ora 18.00, la spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru și profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspectele memoriei și ale istoriei.

În aceeași zi, la ora 17.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”Fiți sănătos, domnule” de Pierre Chesnot, în regia lui Petru Vutcărău. Un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. Teatrul Național ”Satirirus I.L. Caragiale” va prezenta pe 10 aprilie, la 18.30, spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu. Este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați.

Tot duminică, la ora 18.00, la Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” va avea loc spectacolul ”Dureri fantomă” de Vasili Sigarev, în regia Luminiței Țâcu, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” -  spectacolul ”Equus” după piesa dramaturgului englez Peter Shafer, în regia lui Iurii Harmelin, iar la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Inimă de câine” de Mihail Bulgakov, în regia lui Petru Hadârcă și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Nuntă în cer” după Mircea Eliade, în regia Danielei Burlaca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău