Teatrele din Chișinău vor prezenta mai multe spectacole

  • 09 Februarie 2021 17:24
Teatrele din Chișinău vor prezenta mai multe spectacole

Mai multe spectacole vor prezenta în perioada 10-12 februarie teatrele din capitală, informează MOLDPRES.

Astfel, miercuri, 10 februarie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul ”O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju. Este o comedie dulce-acrișoară, farsă cu subînțelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografie necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt, transmite sursa citată.

Joi, 11 februarie, la ora 18.00, instituția respectivă va oferi publicului „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub. Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

Vineri, 12 februarie, la ora 18.00, la același teatru, publicul este așteptat la spectacolul „Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemârtan-Spânu, deportată în 1949, și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG.

Tot vineri, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va avea loc spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Grecu.  Regizorul mută povestea lui Shakespeare într-un „atemporal” an 2018, în Elsinore, în Danemarca. În scene aparent disparate, povestea se repetă iar și iar, la infinit, din vremea Danemarcei lui Shakespeare și până azi, vie, puternică, țintind inima Ființei și, mai ales, situația social-politică din „Danemarca noastră” sfâșiată de aceleași nedreptăți, minciuni și trădări nesfârșite, care ne lipsesc de orice speranță și ne îngroapă viitorul în mormântul negru al ”neistoriei”. 

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul ”Luceafărul” readuce în scenă spectacolul “Flori de mină”, tragicomedie de Szekely Csaba, în regia lui Slava Sambriș. Spectacolul conține un limbaj licențios, interzis minorilor. ”Flori de mină” este un spectacol tulburător, a cărui acțiune (care se desfășoară în Ținutul Secuiesc, România) pare desprinsă din tabloul obscur al zilei de azi – situația din satele și orașele noastre. Textul reprezintă o descifrare excelentă a realității cu care ne confruntăm, o realitate în care luminița de la capătul tunelului refuză să se arate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău